De eerste scheiding van 2021: Sergio Herman en echtgenote Ellemieke zijn uit elkaar

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Ellemieke en Sergio (FOTO: MIJN POP-UPRESTAURANT 2016)

Het is de eerste echtscheiding van 2021 in het land van de Bekende Nederlanders. Topkok Sergio Herman (50) en tv-presentatrice ster Ellemieke Vermolen (44), die samen twee zonen, Noah (11) en Zenna (9), hebben zijn na een relatie van dertien jaar niet langer een koppel.


Zelf reageert het koppel niet op het nieuws dat vandaag door het Vlaamse weekblad Dag Allemaal naar buiten wordt gebracht, maar hun management heeft de breuk inmiddels bevestigd. Over de reden is tot nu toe weinig bekend. Ellemieke had na de eerste lockdown nog laten weten dat het samen thuis zijn – iets wat zelden voorkwam met Sergio’s carrière – hun huwelijk goed gedaan had.

Ellemieke toen in het weekblad Humo: “Sergio was twee weken thuis, bijna drie zelfs. Je voelt natuurlijk een zekere stress – ‘Als m’n ouders maar gezond blijven!’ – maar verder hebben we ons zelden zo verbonden gevoeld met elkaar. Alles is min of meer gereset. We werden gedwongen onszelf af te vragen: wat is er nou echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin.”


Over haar echtgenoot zei ze: “Sergio wordt graag vertroeteld en gepamperd, hij is blij als het wasje en plasje tegen het einde van de dag voor hém is gedaan. Ik ben een rustige factor in zijn leven. Hij weet dat het thuis allemaal in orde is en dat vindt hij fijn.”

Het koppel was 13 jaar samen, waarvan 12 jaar getrouwd. Ze werden voorgesteld aan elkaar door de broers van Ellemieke. Sergio zou toen erg onder de indruk zijn geweest van de verschijning en uitstraling van het voormalige glamourmodel. Ellemieke was eerder getrouwd was met componist John Ewbank en een korte relatie met zanger Jan Smit. Sergio Herman heeft ook nog twee kinderen uit een vorige relatie.

Samen hebben Sergio en Ellemiek twee zonen, Noah (11) en Zenna (9). Drie jaar geleden verloren ze een zoon aan het einde van de zwangerschap, wat heel diep inhakte op het koppel. Voor beiden is het hun tweede huwelijk dat nu strandt.

De kans is groot dat Sergio uit de echtelijke woning in Knokke vertrokken is, want Ellemieke zei afgelopen zomer al: “Ik ga nooit meer weg uit Knokke, zó’n fijne plek! Ik heb steeds het gevoel dat ik op vakantie ben in m’n eigen dorp. Als ik naar het strand ga, besef ik wat voor luxe dat is. Echt, ik heb het hier zo goed. Beter dan in Nederland zelfs.”

 Share.