Coronababy: Twaalfjarig meisje bevallen terwijl niemand negen maanden lang iets in de gaten had

0

Een 12-jarig meisje is van een babyjongen bevallen. Niemand had gedurende negen maanden iets in de gaten, niet de familie of vrienden en ook niemand op school van het meisje. Het meisje raakte zwanger van een 17-jarig familielid tijdens de eerste coronacrisis.

Het meisje beviel in de Spaanse regio Cantabrië in de eigen familiewoning onder toezicht van ambulancepersoneel dat erbij werd gehaald door de moeder toen het meisje begon te bevallen. Niemand had tot die tijd door dat de 12-jarige zwanger was. Niet de familie of vrienden en ook niet de school.


De bevalling verliep zonder complicaties en nadat de baby ter wereld was gekomen werden de jonge moeder en haar zoon overgebracht naar het ziekenhuis in Santander.

Het meisje raakte aan het begin van de eerste corona lockdown, in Spanje mocht de bevolking slechts de deur uit om boodschappen te doen, zwanger van een in huis wonend 17-jarig familielid. De politie onderzoekt of er sprake is van aanranding van de minderjarige door de eveneens minderjarige jongen.


Zowel moeder als de baby verblijven bij moeder van het meisje die nu dus ook oma is. Die moeder stond al onder toezicht van sociale dienst. De familie heeft al aangegeven dat de tienermoeder de baby niet zal houden en dat de baby ter adoptie zal worden gegeven.

 

Share.