Coldeweijer vraagt spionnen om hulp in Me-Too zaak NPO: ‘Seksuele intimidatie populaire presentator stil gehouden’

0

Yvonne Coldeweijer (Beeld: Instagram)

Yvonne Coldeweijer roept haar volgers van juicekanaal Life of Yvonne op om informatie te sturen over een vermeende MeToo-zaak bij de NPO waarover ze informatie heeft gekregen. “Maar omdat de presentator ontzettend populair is, wil de omroep er niet naar handelen”, aldus Coldeweijer. Coldeweijer liet al weten informatie in handen te hebben over de vorige relatie van Tim Hofman, waar ze naar eigen zeggen ‘de rillingen van krijgt’.


De eerste melding die Coldeweijer ontving zou afkomstig zijn van een stagiaire bij het programma. Over welke presentator Coldeweijer het heeft, is niet bekend. Eerder liet Coldeweijer weten informatie in handen te hebben over de vorige relatie van Tim Hofman, waar Coldeweijer naar eigen zeggen ‘de rillingen van krijgt’.

In de zaak van de NPO-coryfee roept Coldeweijer haar volgers om tips of aanwijzingen te sturen. “Het is niet fair als dit soort gedrag bij de ene BN’er zijn kop kost (zelfs een heel programma gecanceld wordt) en de andere BN’er hier vrolijk mee wegkomt omdat hij te veel geld in het laatje brengt”, schrijft zij.


De NPO laat in een reactie weten ‘een veilige werkomgeving heel belangrijk te vinden. We hebben vertrouwenspersonen waar meldingen van mogelijk wangedrag kunnen worden gedaan’. Op de specifieke verwijten van Coldeweijer gaat de woordvoerder niet in.

Tim Hofman, die zich nu dus ook mag ‘verheugen’ in de belangstelling van Coldeweijer deed voor zijn YouTube-programma BOOS een soortgelijke oproep als Coldeweijer nu aan zijn volgers om informatie over wangedrag bij talentshows te melden. Dit leidde tot een roemruchte uitzending eerder dit jaar, waarin meerdere hoofdrolspelers van The Voice of Holland werden beticht van seksueel wangedrag op de opnamevloer en daarbuiten.

Coldeweijer zelf bracht ook opmerkelijke zaken aan het licht. Zo bracht zij als eerste het filmpje waarin rapper Lil Kleine zijn vriendin Jaimie Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde.