CLAUDIA DE BREIJ: ‘Heel wat mensen in mediawereld die vergelijkbaar gedrag als dat van MATTHIJS vertonen’

0

(Beeld: NPO)

Volgens Claudia de Breij (47) zijn er heel wat mensen in de mediawereld die vergelijkbaar gedrag als dat van Matthijs van Nieuwkerk (62) vertonen. Zij hopen volgens de cabaretière dat het ‘nog heel lang alleen maar over Matthijs gaat’.


Claudia de Breij, vaak tafeldame bij DWDD en vriendin van Matthijs, vertelt in de ‘VARAgids’ over haar oudejaarsconference die eraan zit te komen. In die conference komen ook de misstanden rondom The Voice en De Wereld Draait Door aan de orde. Eerder stelde Claudia pas in haar conference te zullen reageren op de rel rondom Matthijs.

“Ik ben van niemand”, zei ze toen in reactie op verwijten dat ze haar mond dichthield omdat het nieuws over BNNVARA en de NPO gaat. Nu zegt Claudia de gevallen presentator. “Dat de focus nu op Matthijs van Nieuwkerk ligt is natuurlijk hem aan te rekenen, maar ik denk dat er ook veel onzekerheden aan ten grondslag liggen. Als je een hoge status hebt, en dat weet je dondersgoed wanneer je die hebt, moet je je bewust zijn van de verhoudingen.”


In haar column schrijft ze ook dat toen ze begon met werken bij de televisie haar weleens is geadviseerd dat ze haar redactie ‘harder moest aanpakken’. Ze denkt dat ze zich zelf nooit schuldig heeft gemaakt aan gedrag a la Matthijs. “Ik denk niet dat ik me er daar schuldig aan heb gemaakt, nee. Toen ik heel veel tv deed, lang geleden, hield theater me met twee benen op de grond. Daar moet je gewoon alles zelf doen en ben je met de crew een eenheid. Zonder hen ben je niets.”