Carmen Pfaff niet direct enthousiast over tv-comeback De Pfaffs: ‘Zou dat nog wel marcheren?’

0

Een oudere familiefoto van de Pfaffs, ten tijde van hun realityreeks op RTL ©VTM

Met een miljoen kijkers is Château Meiland een regelrechte kijkcijferhit. Betekent dat nu ook de terugkeer van  Jean-Marie Pfaff en de zijnen, die jarenlang scoorden met hun eigen docusoap? Carmen Pfaff: “Goh, ik weet eerlijk gezegd niet of de mensen op een comeback van ons zitten te wachten.”


“Goh, ik weet eerlijk gezegd niet of de mensen op een comeback van ons zitten te wachten”, zegt Carmen  in het Vlaamse weekblad TV Familie. “Het is allemaal al zo lang geleden. Pas op, we hébben onszelf al die vraag gesteld, hoor. Maar we worden er niet jonger op. Ik ben echt fier op wat we toen samen bereikt hebben, dat zeker. Dat waren meer dan 290 afleveringen. Maar een comeback? Nee, dat denk ik niet.”

“Het was een zalige tijd, da’s waar. En ’t is heel fijn om al die zwangerschappen, geboortes en huwelijken op tijd en stond eens terug te bekijken. ‘De Pfaffs’ is een prachtig tijdsdocument. Voor ons weliswaar. Want om dat nu heruit te zenden? Nee, dat zou geen meerwaarde geven. Da’s allemaal passé. En ik zeg het nog eens: een comeback van onze docusoap. Zou dat nog wel marcheren?


Een kasteel verbouwen, zoals de Meilandjes deden, ziet Carmen in geen geval zitten. “Oh nee, laat het uit! Daar beginnen wij niet aan, zeg. Als wij ooit een kasteel zouden kopen, moet dat helemaal af zijn. Maar ja, ieder z’n ding, hé. Als die mensen daar plezier uithalen, moeten ze dat zéker doen.”

Vorige zomer gaf Jean-Marie nog toe dat er gepraat werd over een eventueel vervolg op ‘De Pfaffs’., maar volgens Carmen is dat nu voorbij. “Dat klopt, maar er is nooit iets concreets van in huis gekomen. Jean-Marie heeft toen ook gezegd dat het daar nog te vroeg voor was. De kleinkinderen moeten eerst hun middelbare school hebben doorlopen. Plus: zouden zij dat allemaal zien zitten? Da’s ook nog de vraag. Iedereen heeft nu z’n eigen gezin, z’n eigen huis… Och, laat ze maar gewoon hun ding doen.”

Dan: “Wel, zeg nooit nooit. Maar momenteel is dat niet iets waarover gesproken wordt. Voorlopig leiden we gewoon ons leven. En we leven door de corona nog altijd erg voorzichtig. Want vanwege mijn medische verleden ben ik een risicopatiënt. Mijn bubbel beperkt zich daarom nog steeds uitsluitend tot de familie. Maar gelukkig heb ik een fantastische familie, hé! Ja, wat dat betreft ben ik echt een geluksvogel.”