BRITT DEKKER hield relatie over aan MeTootje met Max: ‘Hij was regisseur (31) en ik presentator (21). In het licht met al die schandalen van nu denk je: oei’

0

Britt Dekker met paard George (Beeld: Britt Dekker)

Britt Dekker (30) heeft haar relatie met huidig vriend Max Apotowski (41) te danken aan wat nu als een Me Too-schndaal zou worden gezien. Britt: “Hij was regisseur en ik presentator. In het licht met al die schandalen van nu denk je: oei.”


Britt Dekker vertelt in de nieuwe ‘&C’, het blad van Chantal Janzen over haar relatie met Max die ze leerde kennen tijdens tv-opnames. Britt was nog maar 21 toen ze de elf jaar oudere regisseur Max leerde kennen. In het licht van de huidige MeToo-schandalen, denkt Britt dat zo’n relatie in deze tijd niet had gekund. “Toen kon het”, vertelt ze aan Chantal Janzen. De relatie begon heel vloeiend. “Ik was altijd te laat en hij woonde in Amsterdam, dus op een gegeven moment sliep ik steeds bij hem. Dat was makkelijker.”

Het was geen liefde op het eerste gezicht, pas na verloop van tijd werden Britt en Max steeds intiemer. “Ik vond hem een zeikerd met z’n op tijd komen en hij vond mij een zeur, omdat ik altijd te laat kwam. We waren ver van elkaar verwijderd. (…) Op een gegeven moment hadden we veel lol samen en qua humor lagen we op één lijn.” Hoewel de twee dachten dat ze niet bij elkaar pasten, zijn ze inmiddels al negen jaar een stel.


Britt is na negen jaar nog altijd blij met haar Max, die, zoals ze zegt, haar altijd weet op te vrolijken met haar guilty pleasure. “Hij is iemand die heel goed kan aanvoelen wat ik nodig heb. Dan ging ‘ie heel veel friet van de Febo halen en daar werd ik blij van. Soms heb je niets meer nodig dan een frietje en een kaassoufflé.”