BRIDGET MAASLAND: Grensoverschrijdend gedrag toen ik jong was heeft mij voor het leven getekend’

0

Bridget Maasland heeft in een indringende post op Instagram twee ervaringen van grensoverschrijdend gedrag, Volgens Maasland hebben die twee, nare, ervaringen haar leven getekend. ‘Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend’.

De presentatrice beschrijft op Instagram hoe ze als 9-jarig kind op een basisschool zat in Hoorn. ‘Ik had een leraar waar ik vaak bij op schoot moest komen zitten zodat hij mij een natte zoen kon geven als ik iets goed had gemaakt.’ Daar bleef het volgens Maasland niet bij. ‘Op een dag moest ik van de leraar in het midden van de kring, tijdens het wekelijkse kringgesprek, op mijn rug op de grond gaan liggen, zodat hij met zijn te dikke lijf en bilspleet tonende vieze jeans op mij kwam zitten, om met zijn knieën mijn spierballen te rollen. Bij elke spierbalrol kwam zijn geslacht richting mijn hoofd. Verzetten tegen dit logge lijf terwijl hij mij in de houtgreep had, had geen zin’.


Haar ouders confronteerden de school met het gedrag van de leraar, maar kregen volgens Maasland nul op het rekest bij school, politie en andere ouders. ‘Andere ouders durfden de confrontatie niet aan en dus werd de leraar niet eens geschorst en kon hij gewoon doorgaan met zijn ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij kinderen.’ Maasland wisselde daarna van basisschool.

De tweede ervaring van grensoverschrijdend gedrag had Maasland als jong model, zo schrijft ze op Instagram. ‘Daar is de opdrachtgever zelfs mijn slaapkamer ingekomen, bij mij op bed komen zitten en heeft hij mij over mijn lijf gestreeld. Ik deed alsof ik sliep waardoor hij gelukkig is gestopt’.


Beide ervaringen hadden en hebben nog steeds grote invloed op Maasland, schrijft ze. ‘Nog steeds kan ik slecht tegen onrechtvaardigheid. Heb ik moeite met vertrouwen en heb ik vaak het gevoel dat ik niet gehoord word’. En: ‘Ik snap nu pas hoe ik hierdoor voor het leven ben getekend!’