Brabantse carnavalsartiest Frans Schrijen op gruwelijke wijze gedood

0

De Brabantse carnavalsartiest Frank Schrijen, begin maart dood gevonden in zijn woning in Boxmeer, is op gruwelijke wijze aan zijn eind gekomen. Hij werd eerst met een stuk hout op zijn hoofd geslagen en vastgebonden, waarna de 26-jarige asielzoeker Carli A.  zijn keel doorsneed.

Tonprater Frank Schrijen uit Boxmeer is op 26 februari in zijn appartement met een stuk hout op zijn hoofd geslagen, vastgebonden en vervolgens werd zijn keel doorgesneden. De verdachte zou Schrijen ook hebben beroofd van zijn geld, telefoon en kleding. Pas vier dagen later werd hij gevonden. De verdachte die vandaag in een pro forma zitting, via een videoverbinding, voor de rechter verscheen is een 26-jarige asielzoeker uit Trinidad en Tobago. Hij staat terecht voor doodslag en diefstal. Volgens de Officier van Justitie is het vermoeden dat de 26-jarige dader de doodslag heeft gepleegd om een diefstal makkelijker te maken of om te ontsnappen toen Schrijen hem zou betrapt bij de diefstal.


Het motief voor de gewelddadige dood van de 56-jarige carnavalsartiest zou een combinatie van seks en roof zijn. Over carnavalsartiest Frans Schrijen deden al langer verhalen de ronde dat hij onder anderen jonge asielzoekers voor seksuele activiteiten ronselde, zo vernam Omroep Brabant van verschillende bronnen. Bovendien was het in zijn woonplaats Boxmeer algemeen bekend dat Schrijen vaak contant geld bij zich droeg.

Verdachte Carli A. heeft zijn betrokkenheid toegegeven, maar zegt door Schrijen te zijn gedrogeerd. Volgens de officier van justitie is dat overigens uit toxicologisch onderzoek niet gebleken. Carli A. is dagenlang door de recherche verhoord. Aanvankelijk ontkende hij in de woning te zijn geweest. Later werd dat dat hij zich ‘niets kon herinneren’  en dat hij ‘niet meer aan die dag wilde denken’. 


Schrijen was vooral in Brabant en Limburg tientallen jaren een bekende verschijning als tonprater. Een tonprater speelt in een op een podium geplaatste ton een typetje en maakt daarbij grappen en woordspelingen.