BORIS BECKER wacht nu echt de cel: schuldig aan fraude en belastingontduiking

0

Boris Becker wacht de cel nu de jury van de rechtbank van Southwark in Londen de voormalig toptennisser schuldig heeft bevonden aan fraude en belastingontduiking. Nu moet de Duitser alleen nog wachten op de strafmaat.

Gisteren, vrijdag, werd Becker door een jury van Southwark Court schuldig bevonden aan fraude bij zijn faillissement in 2017. Becker, zo bleek tijdens de rechtszaak, heeft destijds bezittingen en bankrekeningen verzwegen. In totaal hield Becker voor 2,1 miljoen euro aan eigendommen verborgen. De Duitser hield voor de rechtbank vol dat hij volop had meegewerkt met de curator die zijn vermogen moesten veiligstellen. Becker voerde aan dat hij ‘zelfs zijn trouwring had aangeboden’. Becker verdiende in zijn jaren als tennisser, tussen 1984 en 1996, 58 miljoen aan prijzen- en sponsorgeld.


Al tijdens zijn tenniscarrière ontspoorde Becker. Te veel seks doet Becker de das om, kopte een tabloid. Coach Bosch bevestigde dat verhaal waarop Becker de banden met hem verbrak. Wel gaf Becker toe een affaire te hebben gehad met de Russische Angela Ermakova, bij wie hij tijdens seks in een bezemkast een kind had verwekt, waarop echtgenote Feltus wilde scheiden. Zijn bijnaam Boem boem die hij kreeg vanwege zijn harde service werd Bonking Boris toen hij meer met seks dan met tennis bezig leek.

In 2002 werd Becker al eens tot een grote boete veroordeeld voor belastingontwijking. In 2017 werd hij failliet verklaard. Rond de €200 miljoen zou Becker er doorheen hebben gedraaid. Zijn bijnaam veranderde in Bankrupt Becker toen hij failliet ging. En nu noemt de Britse pers hem Busted Becker, de gebroken Becker.


Becker wacht nu op de strafmaat, die zal worden bepaald door rechter Deborah Taylor. Het is de vrouw die in 2019 klokkenluider en Wikileaks-oprichter Julian Assange een jaar celstraf gaf. Becker kan nog in beroep gaan tegen zijn veroordeling.

BINNENKIJKEN in de villa van 12 miljoen op MALLORCA die nu geveild wordt omdat BORIS BECKER failliet is verklaard