Boer Jos en Amy krijgen ‘Frans’ dochtertje Sophie Esther

0

Boer Zoekt Vrouw-boer Jos en zijn Amy zijn ouders geworden van een gezonde dochter. Sophie Esther is het eerste kindje van Jos en Amy. Vader Jos is in de wolken met de geboorte van zijn dochter. “Het is heel bijzonder. Je weet dat het komt, maar het moment dat je haar in je armen hebt… Je leven verandert direct. Ik was enorm trots op Sophie en Amy en dat ben ik nog steeds.”

“In Frankrijk moet je verplicht in het ziekenhuis bevallen, tenzij het echt niet anders kan. Aangezien je geen kraamhulp hebt thuis, moet je minimaal drie dagen in het ziekenhuis blijven,” weet Jos op de site van het programma. “Maar door de coronaregels moest ik of in het ziekenhuis blijven, of direct na de bevalling naar huis toe. Maar als ik naar huis ging mocht ik Sophie pas weer zien als Amy ook naar huis mocht. Gelukkig kon ik daar blijven.”


De naam Sophie is door Jos en zijn Amy niet lukraak gekozen. Jos, die te zien was in het zevende seizoen van Boer Zoekt Vrouw: “We vonden het een hele mooie naam en het is er een die in drie talen goed uitgesproken kan worden, in het Nederlands, maar ook in het Frans of Engels. Sommige Nederlandse namen klinken in het Frans heel gek. Daar wilden we een beetje rekening mee houden. Esther is een vernoeming naar de moeder van Amy.”

Ondanks de coronaregels is er al wel bezoek geweest. “Er is zo min mogelijk thuisbezoek, maar er is al wel wat familie geweest. Je moet toch een beetje rekening houden met alles. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat er niet veel mensen tegelijkertijd komen.”


Share.