BIZAR: GORDON wil dat zijn overvaller die hem met de dood bedreigde en naakt de straat opstuurde NIET vervolgd wordt

0

“Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen. (…) Wie doet iemand zoiets aan?,” jammer de Gordon nadat hij in zijn Amsterdamse appartement overvallen was. En nu heeft de zanger het Openbaar Ministerie gevaagd de gepakte overvaller niet te vervolgen. Was het dan toch geen overval, maar kwamen de mannen dan toch een openstaande schuld incasseren, zoals de verhalen destijds wilden?

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen een 24-jarige man, die verdacht werd van de gewelddadige overval op Gordon (53), geseponeerd. Dat heeft advocaat Jeroen Gunning van de zanger aan RTL Boulevard laten weten. De zaak is geseponeerd na overleg tussen de partijen.


De entertainer werd in september 2020 het slachtoffer van een gewelddadige overval in zijn Amsterdamse appartement. Meerdere overvallers maakten Gordon zijn pinpas, creditcards en sieraden afhandig. Daarbij werd de zanger mishandeld en met de dood bedreigd.

Na de overval stortte Gordon zijn hart uit bij misdaadverslaggever John van den Heuvel. “Ik dacht dat ik zou worden vermoord”, zei hij tegen De Telegraaf. “Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen. (…) Wie doet iemand zoiets aan?”


Gordon volgde na die overval traumatherapie en beklaagde zich dat niemand op straat hem hulp had aangeboden nadat hij naakt op straat was achter gelaten door zijn overvallers. “Een ding vraag ik me wel af, als iemand reddeloos verloren op straat smeekt om de politie te bellen, dat auto’s en fietsers gewoon doorrijden. Ik geloof dat dat mij het meeste heeft gebroken van alles wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt”, schreef Gordon daags na de overval op zijn Facebookpagina.

Maar nu heeft Gordon de zaak tegen de gepakteovervaller dus stopgezet…. Gordon tegenover RTL:  Boulevard  “In september 2020 heb ik aangifte gedaan van een strafbaar feit dat veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar inmiddels woon ik in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven. Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak worden betrokken. Na overleg tussen mijn advocaat, de officier van justitie en de advocaat van de verdachte is er daarom – op mijn uitdrukkelijke verzoek – uiteindelijk voor gekozen de zaak niet voor de rechter te laten komen. In het belang van mijn privacy en de privacy van andere betrokkenen zal ik noch mijn advocaat verdere mededelingen doen over deze zaak.”

Het Openbaar Ministerie zegt tegen Boulevard dat er mediation heeft plaatsgevonden tussen Gordon en de overvaller. “Over de inhoud daarvan doen we geen mededelingen”, aldus een woordvoerder. Direct na de overval op Gordon gingen er in de hoofdstad verhalen rond dat de mannen die bij de zanger waren binnengedrongen een openstaande schuld kwamen incasseren.