BINNENKIJKEN – Vakantiehuis Willem-Alexander en Máxima in Mozambique nu luxe resort ‘The Monarch’: Voor €1030 per nacht tukkie doen in de slaapkamer koninklijk paar

0
Het omstreden vakantiehuis dat Koning Willem-Alexander en koningin Maxima in Mozambique kochten is omgetoverd tot het luxe resort ’the Monarch’. Wie er 1030 euro voor over heeft kan nu een nachtje slapen in de slaapkamer van Willem-Alexander en Maxima. Voor 4400 euro per 24 uur kunt u ook de complete villa huren.

De aankoop van villa Ukuthula in het verre Mozambique van Alexander en Maxima leidde in 2009 tot de nodige ophef. Er zou met bouwmaterialen zijn gesjoemeld en de ingehuurde projectontwikkelaar zou het land met weinig koninklijke middelen van de originele eigenaren hebben afgetroggeld.. Er waren hoogoplopende ruzies met de plaatselijke bevolking. Eind 2009 besloten de Prins en de Prinses hun zomerhuis van de hand te doen. De villa ging uiteindelijk voor 4 miljoen in de verkoop.


Dat gebeurde niet vrijwillig, maar onder druk van de Tweede Kamer, die bezorgd was over de toenemende kosten van de beveiliging in de villa in Mozambique, maar ook over de zakenpartners van de koning. Royaltydeskundige Marc van der Linden ontdekte dat de nieuwe eigenaar de villa sinds afgelopen mei The Monarch heeft gedoopt en nu een luxe vakantieresort is.

Op de website van het optrekje valt te lezen: ‘Villa Ukuthula heeft een transformatie ondergaan; van de fundering tot decoratie en zelfs de naam. Op 1 mei 2021 hebben wij officieel onze naam veranderd naar The Monarch.’ De koninklijke historie van de villa wordt ook aangehaald: ‘Met de voordelen van de koninklijke geschiedenis van onze villa […] zijn alle onze websites en social media-kanalen nu te vinden onder deze nieuwe naam.’


De bouw van de villa zou het koninklijk paar omgerekend 2 miljoen euro hebben gekost. Het woonhuis is 900 vierkante meter groot en telt 6 dubbele slaapkamers met luxe badkamers. Eetzalen en recreatieruimten bieden plaats aan 24 mensen.

De villa is nu opgedeeld in drie suites en the main house. In totaal kunnen er 12 mensen verblijven. Wie een nachtje de complete villa willen huren betaalt 44oo euro per nacht. Alléén the main house huren kost  vanaf 2400 euro per nacht. Verblijven in de koninklijke suite met king size bed, de voormalig slaapkamer van Wille-Alexander en Maxima, kost je 1030 voor een nachtje.

Nachtje koninklijk slapen? 

BINNENKIJKEN – Koningin Máxima tovert haar Argentijnse B&B om tot exlusief 5* boetiekhotel waar nachtje slapen 800 dollar (cash te betalen) kost