BINNENKIJKEN – Koningin Máxima tovert haar Argentijnse B&B om tot exlusief 5* boetiekhotel waar nachtje slapen 800 dollar (cash te betalen) kost

0
De bed & breakfast van Willem-Alexander en Maxima staat op een 1500 hectare groot terrein
Het Koninklijk paar betaalde in 2009 een miljoen euro privégeld voor de aankoop van de luxueuze ranch Estancia Pilpilcura
De bed & breakfast van Willem-Alexander en Maxima telt slechts zes kamers
Wie een nachtje boekt krijgt bij mooi weer het ontbijt buiten op het terras geserveerd door Marcela, de tante van Maxima
Het ontbijt mag overvloedig genoemd worden
Er is een, grote, gezamenlijke woonkamer voor de gasten
In de steppen van Argentinië kan het ook koud zijn. De gasten kunnen zich dan warmen bij de open haard in de woonkamer
Buiten te koud, dan wordt er gezamenlijk gegeten in deze eetkamer
Het middag- en avondmaal wordt bereid met ingrediënten uit eigen tuin
Regelmatig staat er ook, op de ranch geschoten, wild op het menu
De zes slaapkamers hebben allemaal hun eigen stijl
Na een nachtje slapen wacht het ontbijt met door Maxima's tante zelfgemaakte pasteitjes...
Ranch Estancia Pilpilcura ligt een kleine 70 kilometer buiten San Carlos de Bariloche, in de Patagonische steppe
Het riviertje Río Pichi Leufú doorkruist de ranch en is populair omdat je daar kan vliegvissen en wildwatervaren
De streek heeft naast ons Koninklijk paar meer buitenlandse beroemdheden aangetrokken, waaronder CNN-baas Ted Turner, filmsterren Sylvester Stallone en Michael Douglas en de Benetton-broers
De ranch ligt op slechts 70 kilometer van het dichtstbijzijnde vliegveld
Koningin Máxima heeft haar Argentijnse bed en breakfast, die zij in 2009 samen met Willem-Alexander kocht, omgetoverd tot een exclusief 5* boetiekhotel slechts voorbehouden aan VIP-gasten die bereid zijn 800 dollar CASH per nacht te betalen. Wie dat forse bedrag betaalt is alleen welkom als er een geheimhoudingsclausule wordt getekend. Er mag nog geen selfie gemaakt worden als herinnering aan het vorstelijk verblijf.

In het, nu nog alleen in Argentinië te verkrijgen, boek ‘Máxima, het ontstaan van een koningin’ van Rodolfo Vera Calderon en Paula Galloni valt te lezen dat koningin Maxima en koning Willem-Alexander in 2009 een driedaags tripje maakten naar naar Patagonië. 72 Uur die zij gebruikten om de Pilpilcura-ranch, waar zij ook logeerden, voor drie miljoen dollar te kopen. De prijs was inclusief drieduizend hectare grond en tweehonderd koeien.


Toen al waren de plannen van het koninklijk paar om van de ranch een exclusief hotel te maken gerund door Máxima’s peettante en haar partner, maar pas in 2018, begonnen de renovatiewerken. Het nieuwe interieur kwam van van een legendarisch hotel in Patagonië, El Casco. Maar toen het allemaal af was bleek, zo schrijft weekblad Privé deze week op basis van het boek, toch niet de uitstraling te hebben die Máxima voor ogen had.

Niet veel later kwam er een grote container met meubels uit Nederland, die er wel het intieme vijfsterren boutiquehotel van maakte dat Máxima wilde. Hoe het er nu uitziet? Op de website staan in ieder geval nog geen nieuwe interieurfoto’s. Wel duidelijk is dat je niet zomaar bij Maxima kan overnachten.


Volgens weekblad Privé krijgt iedere geïnteresseerde die per mail informatie opvraagt te maken met een tsunami aan vragen en wantrouwen. “Zelfs de prijs wordt als een staatsgeheim beschermd. Wel is er een basisvoorwaarde van een minimumverblijf van een week. Wie echter aandringt, krijgt te horen dat de huur van het huis achthonderd dollar per dag is, exclusief de service van huishoudelijk personeel, dat cash betaald moet worden”, schrijft het weeblad om te vervolgen met: “Opvallend is dat het tijdelijke huurcontract dat ze de gasten laten tekenen een geheimhoudings-clausule bevat. ‘De HUURDER heeft de uitdrukkelijke en essentiële verplichting om strikte geheimhouding te betrachten over het bestaan, de omvang van dit Contract, het huis en zijn kenmerken en alle informatie, gegevens of details verstrekt door de verhuurder. De huurder mag bijgevolg geen gegevens publiceren en/of openbaar maken over het contract of het huis of afbeeldingen van het huis. Ook niet op sociale media.’

Voor wie dus een nachtje wil slapen in het huis van de Koningin mag wel 800 dollar cash aftikken, maar mag nog geen selfie nemen als herinnering.

Het luxe boetiekhotel telt nu zes kamers, waarvan er vijf worden verhuurd. Op Estancia Pilpilcura begint de dag voor de VIP-gasten met door Máxima’s tante Marcela zelfgemaakte pasteitjes en verse fruitsappen. Ook het middag- en avondeten wordt bereid met ingrediënten uit eigen tuin en het vlees komt van de eigen veestapel.

Op de ranch kunnen, tegen betaling, tal van activiteiten ondernomen worden, waaronder vliegvissen, wandelen en paardrijden. Op het grondgebied van de ranch zijn ook rotsschilderingen te bewonderen en kunnen en magnifieke rotsformaties worden verkend.

Het kalme riviertje Río Pichi Leufú kabbelt voorbij en de tuin nodigt uit tot simpelweg genieten. Die rivier Rio Pichi Leufu is populair omdat vliegvissen en wildwatervaren daar goed mogelijk zijn. De ranch ligt op een uur rijden vanaf het vliegveld Bariloche en ligt maar op tachtig kilometer rijden van de plek waar Máxima’s broer Martín zijn restaurants uitbaat.Share.