BINNENKIJKEN – PETER GILLIS hangt miljoenclaim boven het hoofd, maar koopt eigen Witte Huis

0

Peter Gillis heeft ondanks het feit dat hem aan miljoenen aan dwangsommen boven het hoofd hangen een miljoenenvilla gekocht in het buitengebied van Neerpelt. De villa heeft een vloeroppervlakte van 2700 vierkante meter heeft wel iets weg van het Witte Huis in Washington.

Massa is Kassa-ster Peter Gillis kreeg eerder al een dwangsom van één miljoen euro opgelegd, nu komt daar minstens twee ton bij voor hetzelfde vergrijp. In oktober 2021 legde Terneuzen het bedrijf van Gillis een dwangsom van twee ton op. Dat maakte weinig indruk: de afgelopen anderhalf jaar vond de gemeente bij een drietal controles nog steeds arbeidsmigranten op het park. Vandaar het besluit om te handhaven en de twee ton te innen. Maar daarmee is de kous niet af. Terneuzen heeft de Oostappen groep drie maanden gegeven om daadwerkelijk een eind te maken aan de bewoning door arbeidsmigranten anders dreigt er wederom een fikse dwangsom van maar liefst 400.000 euro.


Afgelopen 22 maart besloot de Limburgse gemeente Peel en Maas om Gillis een dwangsom van een miljoen op te leggen voor dezelfde overtreding. Ook op die locatie wonen nog steeds arbeidsmigranten waardoor de gemeente dreigt met nog een dwangsom van drie ton als de situatie niet wordt aangepakt.

Desondanks heeft Gillis zijn intrekgenomen in een nieuw, miljoenen kostend, optrekje met kogelwerend glas, een groot binnenzwembad, enorme tuin met vijver en zelfs een autolift. “Een veilig huis, zeg ik maar”, duidt de zeer omstreden vakantieparkenmagnaat tijdens een rondleiding die hij op video aan PowNed gaf. “Rondom het huis hangen ongeveer veertig camera’s, die we binnen ook op de grote tv-schermen kunnen bekijken. En met het kogelwerende glas is het echt goed beveiligd.” En waarom de vakantieparkenmagnaat uit Asten het gekocht heeft? “Ik vind het gewoon mooi. Het blad van het aanrecht is van echt marmer. Met de bijkeuken erbij, kost deze keuken al gauw zo’n 400.000 euro.”


Over het binnenzwembad is Gillis opgetogen. “Kijk eens naar die achterwand. Die hebben ze tegeltje voor tegeltje gezet en dat is helemaal met bladgoud en bladzilver ingewassen. Dat heeft echt helemaal niemand.” En dan is er ook de autolift die gaat gebruiken voor zijn eigen museum met Harleys. “Ik heb de lift nodig voor mijn Harleys, niet voor mijn auto’s. Die parkeer ik gewoon binnen of buiten. Ik heb ruim 300 Harleys en ik denk dat er in deze kelder ongeveer 160 in kunnen. De mooiste modellen zet ik hier weg.”

Zij nieuwe huis heeft ook nog een bioscoop met een grote bar. Hoeveel Gillis heeft betaald voor de miljoenenvilla is niet bekend.