BINNENKIJKEN in het ‘museumhuis’ van topadvocaat PETER PLASMAN dat hij wil verkopen voor net geen 1.5 miljoen

0
Foto's Funda/Elan Makelaars Amsterdam
Het verdedigen van o.a. terrorist Mohammed B., crimineel Gijs van Dam en het zoontje van Femke Halsema die met een nepwapen van zijn vader Amsterdam onveilig maakte heeft strafpleiter Peter Plasman (67) geen windeieren gelegd. Zo woont hij in een ‘appartementje’ dat hij nu wil verkopen voor € 1.495.000,00. En voor wie van kunst houdt: alles wat u op de foto’s ziet is ook te koop. 

Zakenblad Quote heeft blijkbaar een zwak voor strafpleiter Peter Plasman. Voor de tweede keer in nog geen vijf maanden probeert het blad Plasman te helpen bij de verkoop van een zoals de makelaar zegt ‘ royaal, vrijstaand en zonnig hoekappartement met fantastisch uitzicht op de 8ste en tevens bovenste verdieping van het Gelderhof complex.


Dat complex ligt dichtbij de Amsterdamse Zuidas, Gelderlandplein en station Zuid. Vroeg Plasman nog geen vijf maanden geleden € 1.15 miljoen voor het penthouse die prijs is nu gedaald tot  € 1.495.000,00. Plasman betaalde in 2004 zelf €790.000, waarna hij nog een kleine ton besteedde aan de verbouwing. Dat maakt dat als hij die vraagprijs van €1,495 miljoen krijgt hij bijna 100% winst maakt.

Het huis van de advocaat en zijn vrouw Judith lijkt, zoals Quote concludeert, wel een museum. Die kunst in huize Plasman mag overigens allemaal weg en is dus ook te koop. Plasman verkoopt het pand overigens omdat zijn kleinzoon gaat verhuizen. ‘De kleinzoon die we in mei kregen woont hieronder. Dat is fantastisch; we zien hem elke dag. Maar nu wil onze zoon de stad uit. Gelukkig naar een locatie waar wij heel mooi mee kunnen. Onze andere zoon komt ook, heerlijk,’ zegt de advocaat in het zakenblad.


De kunst aan de muren zijn voornamelijk foto’s. Opvallend  is de foto van Erwin Olaf, van Jackie Kennedy, een seconde voor en een seconde na de moord op haar man, de Amerikaanse president  John F. Kennedy. Plasman: “Het komt uit de de serie Royal Blood, met daarin bijvoorbeeld ook Lady Diana met een Mercedes-ster in haar openliggende arm, maar dat vonden we iets te luguber voor onze kinderen. Dat haar mans hersenen op Jackies pakje zitten zagen ze toen nog niet.’

Maar terug naar het huis.

Aan de voorzijde op het zuiden ligt de opvallend ruime woonkamer met een plafondhoogte van maar liefst 4.13 meter. Verbonden met de woonkamer is de loggia met harmonica deuren met glas over de gehele lengte. Via de living bereikt u de keuken voorzien van een composiet aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur. De woning heeft drie goed formaat slaapkamers met fenomenaal uitzicht over Buitenveldert en de Zuidas en twee badkamers. De eerste badkamer grenst aan de centrale hal en is voorzien van bad, inloopdouche, wastafel, radiator en een wc. De tweede badkamer is voorzien van een douche, wastafel, radiator, wc en een wasmachine aansluiting.