BINNENKIJKEN in het droomhuis van voetballer NIGEL DE JONG in Los Angeles, waar hij maar paar maanden woonde

0
Slechts achttien keer kwam Nigel de Jong uit voor LA Galaxy en toen mocht hij vertrekken. De middenvelder had zich het leven in Los Angeles waarschijnlijk anders voorgesteld, want hij had al een kast van een huis gekocht. Dat staat nu, nu Nigel bij Galatasaray in Turkije speelt, te koop voor 4.3 miljoen dollar. Precies de prijs die hij er zelf ook voor betaalde.

Nigel de Jong, echtgenote Winona en de kinderen Isaura-Siënna (9) en Kyan (7) kozen begin 2016 voor een toekomst in Amerika! Nigel (31) verkaste afgelopen februari transfervrij van AC Milan naar LA Galaxy in Los Angeles waar hij een half miljoen dollar ging verdienen. Het leven in LA leek de voetballer al snel zo goed te bevallen dat hij een huis van 4.3 miljoen dollar kocht in Encino.


“Totally happy”, was hij in de Verenigde Staten, zei hij. Maar vorige maand verruilde Nigel de Jong de Verenigde Staten voor Turkije. Los Angeles Galaxy voor Galatasaray. Hij tekende een contract voor twee jaar.

De Amerikaanse voetbalbond MLS was zo blij met het vertrek van De Jong naar Turkije dat het een niet erg complimenterend afscheidsfilmpje (zie inder) voor de oud-international op haar site zette. De Jong zou alleen maar kaarten hebben gepakt, verschrikkelijke tackles gemaakt hebben en verder ook weinig gepresteerd hebben.


Nu heeft De Jong zijn huis in LA dan ook maar in de verkoop gezet. Hij wil er 4.3 miljoen voor hebben. Precies de prijs die hijzelf betaalde voor de woning die staat op deels ommuurd privéterrein met een vloeroppervlak van 650 vierkante meter.

Naast de woon-en eetkamers beschikt het over vijf slaapkamers en zeven badkamers, een eigen bioscoop, een bibliotheek, een wijnkelder. In het huis gewelfde plafonds, hardhouten vloeren en travertin, lambrisering en drie open haarden.

De chefkokwaardige keuken is voorzien van een ontbijtbar en openslaande deuren naar de tuin. In die tuin
een zwembad en een spa en terrassen. Ook is er een vrijstaand gastenverblijf.