BINNENKIJKEN in de dromerige villa van BRIGITTE BARDOT aan de Côte d’Azur die voor zes miljoen te koop staat

0
Brigitte Bardot (85), het sekssymbool van de twintigste eeuw verkoopt voor zes miljoen haar villa aan de Côte d’Azur nabij Cannes. Even binnenkijken?

Het stulpje werd door Bardot vooral gebruikt om met vrienden vakantie te vieren. De villa beschikt dan ook over niet minder dan veertien slaapkamers en vijf badkamers. Er zijn twee grote zwembaden en het uitzicht is magnifiek. De villa besschikt over een heuse muziekstudio, verschillende bijgebouwen die ook weer dienst kunnen doen als gastenverblijven en meerdere receptieruimtes.


Het huis dateert uit de zestiende eeuw, maar werd door Bardot gerenoveerd met respect voor de authentieke elementen. En dat alles voor 6 miljoen euro.

Brigitte Bardot heeft in totaal 48 films gemaakt. Haar internationale doorbraak kwam in 1956 met Vadims “Et Dieu… créa la femme”, waarin ze het weesmeisje Juliette speelt. De film veroorzaakte een sensatie in de Verenigde Staten, en katapulteerde Bardot naar wereldfaam.


Brigitte Bardot was op haar best in lichte komedies, waarvoor ze een merkbaar acteertalent bezat. Een goed voorbeeld hiervan is Une Parisienne uit 1957, naar Bardots zeggen een van haar weinige films waar ze trots op is. Toch was Bardot wellicht ook in staat om dramatische rollen te spelen, zoals althans bleek in de film La Vérité (1960) van regisseur Henri-Georges Clouzot. De rol die ze hierin speelt wordt artistiek als haar beste beschouwd. Zelf vindt ze dit samen met Et Dieu… créa la femme ook haar beste film.

Geïnteresseerd in de villa? Klik.