Sarah Ferguson verlaat Queen en vaderland en gaat in 17 miljoen euro kostend chalet in Zwitserland wonen

0
Sarah Ferguson, de ex-vrouw van de Britse prins Andrew, is verhuisd naar Zwitserland. Ze heeft het landhuis in Windsor waar ze nog met Andrew woonde verruild voor een 17 miljoen euro kostend chalet in het skigebied Verbier.

De 55-jarige Fergie is al sinds 1996 gescheiden van Andrew, maar de twee leefden nog vriendschappelijk samen in hetzelfde landhuis. Met dertig kamers konden ze daar elk hun eigen gang gaan.

Of Sarah, die zich nog altijd Hertogin van York mag noemen, alleen in Verviers gaat wonen, is onbekend. Ze zou de laatste tijd een relatie hebben met een 47-jarige internet-ondernemer, Manuel Fernandez.


Pikant is wel dat het chalet Helora in het mondaine, Zwitserse, skioord Verbier, op naam staat van Prins Andrew (54) en zijn ex-vrouw Fergie (55). De hertog en hertogin van York en haar ex-man kochten het chalet Helora op eigen naam, Andrew York en Sarah Ferguson. De verkoper was Pamuca, een bedrijf gevestigd in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein.

Volgens ingewijden zouden Andrew en Sarha 17 miljoen euro hebben betaald voor het chalet dat ligt in een van de duurste skigebieden van Zwitserland.


Het luxe chalet beschikt over zeven slaapkamers en een terras met spectaculair uitzicht op de Zwitserse bergen. De master bedroom heeft en suite badkamer. Ook is er een groot indoorzwembad met sauna, bar en ramen van grond tot plafond die een blik bieden op de omringde bergen. Buren zijn onder andere Sir Richard Branson en zanger James Blunt.

Andrew en Fergie zouden het chalet niet alleen hebben gekocht omdat ze meerdere malen per jaar op vakantie gaan naar Verbier, maar ook om hun kinderen, Beatrice (25) en Eugenie (23), iets substantieels na te laten.

Andrew en Sarah hebben een gezamenlijke hypotheek genomen op het chalet. Hoe groot die is, is (nog) niet bekend. Het paar scheidde, gingen in 1992 na een huwelijk van zes jaar uit elkaar om vier jaar later officieel te scheiden.

Een deel van de koopsom is waarschijnlijk betaald met het geld, 15 miljoen pond (19 miljoen euro), die Andrew en Sarah in 2007 toucheerden bij de verkoop van Sunninghill Park in Berkshire, het huis dat zij kregen als huwelijksgeschenk van Koningin Elizabeth.