BINNENKIJKEN – Ellie Lust en haar Boukje kopen Gelders kerkje (compleet met orgel)

0
Ellie Lust is met haar vrouw Boukje verkast van Amstelveen richting Deventer. Daar kochten de vrouwen een voormalig, uit 1903 daterend, kerkje dat in 1998 een  woonhuis werd, maar wel nog compleet met een groot orgel.

Het kerkje is gelegen op een steenworp afstand van de IJssel met zijn prachtige landschap en oogt van binnen en van buiten nog steeds als een kerk. Ellie en Baukje gaan ongetwijfeld aande slag om hun kerkje te moderniseren, want nu oogt het allemaal wat sober met een eenvoudige keuken en badkamer.


Opmerkelijk is dat beiden vrouwen, geboren in Amsterdam, nu de Randstad achter zich laten. Het kerkje stond te koop voor 299.000 euro, maar Ellie en Boukje kochten het voor 293.000 euro, maar 40.000 euro meer dan de winst die zij op hun oude huis maakten.

Op de begane grond is nog de originele entree van de kerk. Via de openslaande eiken deuren kom je in de oorspronkelijke kerk die nu  als woonkamer wordt gebruikt Bij binnenkomst in de hal is er een wasruimte met kleine keuken en aan de rechterzijde een badkamer met douche, wastafel en toilet aan de linkerzijde.
Vanuit de woonkamer is er toegang tot het aangebouwde gedeelte. Ook hier is een voordeur die in de regel het vaakst gebruikt wordt.


Vanuit deze entree is er toegang tot de slaapkamer, de woonkeuken, de douche en toilet. De woonkeuken bevindt zich aan de achterzijde van het huis en heeft een schuifpui naar de achtertuin. Vanuit de keuken is de kelder te bereiken. De kelder is ideaal als extra provisieruimte en geschikt als wijnkelder.

Op de eerste verdieping/vide met vanuit de originele entree een trap naar het oorspronkelijke orgel. Op deze verdieping ook de 2e slaapkamer.

Aan de zijkant van een kerkje is er een oprit geschikt voor meerdere auto’s en aan de achterzijde is een zonnig terras en een vrijstaande stenen (fietsen-)berging. De voortuin is karakteristiek aangelegd en passend bij het gebouw.