BINNENKIJKEN – Drama voor Frank Jansen: Buitenhuis bij Saint-Tropez ten prooi gevallen aan allesverwoestende bosbranden

0
Het buitenhuis van tv-ster Frank Jansen bij Saint-Tropez is ten prooi gevallen aan de allesverwoestende bosbranden die Zuid-Frankrijk op dit moment treffen. Het hoofdhuis van Frank Jansen staat nog overeind, maar het tuinhuis, dat hij twee maanden geleden nog liet verbouwen tot permanente woning, is niets meer over. De imposante Zweedse houten villa van de buren is al volledig in vlammen opgegaan.

“Ik wist niet wat ik hoorde toen ik maandagavond tegen middernacht door mijn Franse hulp werd gebeld”, vertelt Frank aan De Telegraaf. Volgens Frank moesten de klusjesman en zijn vrouw halsoverkop vertrekken om het vege lijf te redden en zijn al hun bezittingen allemaal kwijt. “De inboedel, hun kleding en zelfs hun paspoorten…”


Onlangs was de Haagse tv-ster zelf nog bij zijn Franse bezit om de verbouwing van het uinhuis tot woning voor zijn klusjesman en zijn vrouw te begeleiden. “Toen ik terugging naar Den Haag was de verbouwing klaar”, zegt hij in de krant. “Alles zag er prachtig uit. Maar nu is er niets, maar dan ook niets meer van over. Niet alleen de dienstwoning, maar ook de andere gebouwen op het terrein bij het huis zijn tot de grond toe afgebrand. Het zwembad is één grote modderpoel.”

“Het is allemaal vreselijk. Toen ik hoorde van de brand, ben ik in huilen uitgebarsten. Het is nu even afwachten hoe alles eraan toe is. Daarna zal ik opnieuw moeten beginnen met opknappen en verbouwen. Alles stond er net weer beeldig bij. Ik was er trots op. Maar zoals ik tot nu heb gehoord, is het daar op het moment een immense ravage…”


Frank Jansen kocht zijn buitenhuis negentien jaar geleden en daarmee ging één van zijn jongensdromen in vervulling vertelt hij aan De Telegraaf. “En die droom is nu in rook opgegaan. Een eigen huis in Zuid-Frankrijk, daar droomde ik als kleine jongen al van. Toen ik me het financieel kon permitteren, ben ik naar Saint-Tropez afgereisd om er poolshoogte te nemen. Buiten de stad lagen de huizenprijzen een stuk lager en toen ik dit huis bekeek, was ik meteen verliefd. Het is geen grootse villa, maar het ligt wel helemaal vrij in de natuur en het heeft een lange oprijlaan.

Inmiddels ex Rogier Smit betitelde het huis van zijn man Frank Jansen (75) aan de Côte d’Azur bijna een jaar geleden als een bouwval.