BINNENKIJKEN bij THIJS ROMER in het huis dat hij KOCHT, maar waar hij bij GEBREK aan GELD nooit zal wonen

0
Beetje sneu voor Thijs Römer, de ex van Katja Schuurman. Hij had zijn zinnen gezet op een appartement van €805.000 op het landgoed Zwaanwijck in Nigtevecht waar op hetzelfde terrein ook zijn beste vriendin Wendy van Dijk met RTL-baas Erland Galjaard woont. Had hartstikke gezellig kunnen worden, maar nadat Thijs de koopovereenkomst had getekend bleek hij de financiering niet rond te kunnen krijgen. Dus staat zijn droomappartement nu weer te koop voor €895.000. Even BINNENKIJKEN bij THIJS ROMER in het huis dat hij KOCHT, maar waar hij bij GEBREK aan GELD nooit zal wonen…

Thijs, ook wel bekend als de ex van Katja Schuurman, betaalde €805.000, €45.000 minder dan de oorspronkelijke vraagprijs, voor het huis op landgoed ‘Zwaanwijck’ in Nigtevecht. Hij zou op een steenworp afstand van het wel veel grotere optrekje van zijn vrienden Wendy van Dijk en Erland Galjaard gaan resideren.


Hoe goed Wendy, Erland en Thuis, met elkaar overweg kunnen bleek toen Römer een interview aan De Volkskrant gaf en over Wendy zei: “Dat is onvoorwaardelijke vriendschap: ik kan me het leven niet meer zonder haar voorstellen. Dat intens lieve en gevoelige van Wendy vind ik fijn.”

Ook van Van Dijk’s echtgenoot Erland Galjaard bleek Römer een hoge pet op te hebben. “Erland heeft heel erg die Theo van Gogh-achtige bravoure. Als hij ergens in gelooft, gaat hij echt door het vuur. Ik heb het aan Wendy en Erland te danken dat ik voor RTL 5 mijn debuutroman Weemoedt mag verfilmen en dat ik het scenario mag schrijven en de hoofdrol mag spelen.”


Fijn dus dat de drie op zo lekker dicht bij elkaar konden gaan wonen.

De 138m2 die Thijs kocht waren verdeeld over twee woonlagen. Hij zou vijf kamers en een badkamer krijgen en voor een extra €693 per maand mocht Thijs gebruik maken van de tennisbaan en het buitenzwembad op het landgoed en kreeg hij in de rivier De Vecht ook een eigen ligplaats met aanlegsteiger.

Als alles goed was gegaan zou Thijs 7 februari 2017, zo wist BekendeBuren, in zijn nieuwe stulpje zijn getrokken, maar niet alles ging goed. Na het zetten van zijn handtekening onder het koopcontract moest Römer de financiering nog regelen. En dat lukte dus niet echt. De droom van Thijs eindigde in een nachtmerrie en hij kon niet anders dan de verkoper laten weten dat de koop niet door zou gaan. Of Thuis de bij het afspringen van de deal gebruikelijke 10% boete, in dit geval toch iets meer dan €80.000 heeft moeten betalen, is niet bekend.

Nu woont Thijs dus nog altijd in het appartement in het centrum van Amsterdam dat hij voor €2500 na de scheiding met Katja huurde.