BINNENKIJKEN bij CARICE VAN HOUTEN die voor 1.5 MILJOEN euro haar Amsterdamse huis verkocht

0
Gelukt! Carice van Houten (41) heeft haar, van alle gemakken voorzien, dubbele benedenhuis in hartje Amsterdam verkocht voor 1.5 miljoen euro. Dus dit is de laatste kans om te zien hoe Neerlands bekendste actrice haar huis heeft ingericht!

Carice kocht het huis met garage, patio en dakterras in 2008 voor ruim 1,2 miljoen euro van architect Arrad Eschel, die het in 2004 volledig had gerenoveerd. Kort voor de overdracht had Carice in de logeerkamer op de begane grond een muffe lucht geroken. Ze liet daarop echter in de koopovereenkomst opnemen dat als bouwkundig onderzoek toch een vochtprobleem aan het licht zou brengen, dit door de verkoper zou worden opgelost.


Een door Van Houten ingeschakelde deskundige constateerde dat het vocht waarschijnlijk werd veroorzaakt door de gebrekkige constructie van de vloer. De herstelkosten werden geschat op twee ton. De actrice vroeg Eschel de zaak op te lossen. Die liet volgens Van Houten echter weten dat er volgens hem geen sprake van vocht was. Daarom liet ze opnieuw onderzoek doen waaruit weer bleek dat de constructie van de vloer niet deugt. De hele verbouwing was onprofessioneel uitgevoerd, luidde het oordeel. Na tussenkomst van de rechter werden de problemen opgelost.

Verdeeld over twee verdiepingen zijn er vier kamers (drie slaapkamers) en twee badkamers. De keuken is uiteraard luxe en voorzien alle benodigde inbouwapparatuur. Carice zou van het pand af willen omdat ze een ander optrekje in de hoofdstad zou hebben gevonden. Op de foto’s zien we de riante woonkamer, slaapkamer, strakke badkamer, dakterras, intieme binnenplaats, inpandige garage, maar ook de inloopkast van Carice én de kamer van kleine Monte, het zoontje van Carice en de Australische acteur Guy Pearce.


In een interview met Harper’s Bazaar liet Carice vorig jaar weten dat zij en Guy een langeafstandsrelatie hebben. “Iedereen die mij hier ziet, denkt dat ik maar heel even in Nederland ben, maar ik heb hier gewoon mijn huis in Amsterdam en Guy woont in Australië. We zien elkaar zo veel mogelijk, maar we hebben een heel ingewikkeld patroon van leven; we werken los van elkaar, onregelmatig, in verschillende landen.”

Veel winst lijkt Carice niet gemaakt te hebben bij de verkoop van het huis, want volgens de website bekendeburen zou de Game of Thrones-ster in 2008 er een hypotheek van 1,5 miljoen euro op gebben afgesloten.

Carice is wel in de hoofdstad blijven wonen. Vorig jaar november kocht ze in Amsterdam Oud Zuid een dubbel bovenhuis voor 1,6 miljoen euro.