Beslag op villa voetballer: Neergestoken neef Quincy Promes komt met schadeclaim van 600.000 euro

0

De neef van Quincy Promes, die zegt te zijn neergestoken door de voetballer op een feestje in een loods in Abcoude, heeft zijn advocaat voor 600.000 euro beslag laten leggen op de kapitale villa in Utrecht van de ex-Ajacied en Oranjespeler. De rechter is inmiddels akkoord gegaan met dat beslag  als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim.

Het beslag ligt op een villa van 2,1 miljoen plus een bijgebouw ter waarde van zes ton van de voetballer. De rechtbank heeft een beslag op de hele villa afgewezen, maar ging akkoord met een beslagbedrag van ruim zes ton toegestaan.


Tegen De Telegraaf bevestigt de advocaat van het slachtoffer, mr. Yehudi Moszkowicz, dat hij namens een neef van Quincy Promes  gerechtelijke stappen heeft genomen, waaronder het beslag. : Dit is gedaan als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim”, aldus Moszkowicz. De neef stelt in juli vorig jaar op een groot familiefeest door de voetballer met een mes te zijn neergestoken in een loods van een bedrijf van de voetballer in Abcoude. Tijdens het feest kreeg Promes ruzie met zijn neef en zou hem, zo beweren s meerdere getuigen, met een mes hebben gestoken. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn knie en houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de steekwond.

Promes wordt sinds 13 december, de dag dat hij werd gearresteerd, verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Promes zat toen twee dagen vast. In eerste instantie verklaarde advocaat van Promes dat de voetballer tijdens het steekincident al was vertrokken. Later herriep de nieuwe advocaat van Promes, mr. Gerard Spong, die lezing en stelde dat er getuigen zijn die zeggen dat het niet Promes was die stak.


Advocaat Yehudi Moszkowicz zei afgelopen december tegen RTL Boulevard: “Mijn cliënt had oprecht tot het moment dat hij werd aangevallen geen idee over eventuele onmin. Sterker nog, hij was uitgenodigd door de zijde van Promes voor het feestje. Ze hebben nog gezellig een dansje gemaakt op het feestje, een borrel gedronken, mijn cliënt en de heer Promes. Er zijn ook nog foto’s gemaakt. Er was geen vuiltje aan de lucht. Tot het moment dat hij de aftocht wilde gaan blazen van het feestje en hij werd aangevallen.”

Volgens Moskowitz had de neef van de voetballer wel verwacht dat Promes na het steekincident contact zou opnemen, maar dat gebeurde niet. “In de dagen daarna is het ijselijk stil geweest aan de zijde van Promes. Mijn cliënt had wel verwacht dat iemand hem zou opbellen en zou vragen hoe gaat het met je, dat is niet gebeurd.” Het slachtoffer wilde de carrière van zijn neef, waar hij als familielid trots op is, niet schaden.

De advocaat stelt ook dat het veel slechter met het slachtoffer af had kunnen lopen. “Wanneer het mes nog wat hoger was geplaatst, had eventueel de slagader van het been van mijn cliënt geraakt kunnen worden en dan had hij het misschien niet overleefd.”

Op internet ging al snel een foto rond van de wond die de neef van Quincy Promes zou hebben opgelopen nadat hij door de voetballer was gestoken op het familiefeest. De verwonding zou zo ernstig zijn dat artsen vrezen dat die neef, die nu in een rolstoel zou zitten, nooit meer zal kunnen lopen. Promes zou de neef 15.000 euro hebben geboden om af te zien van aangifte. Een aanbod dat door neef geweigerd werd. Een boze Promes zou daarop gedreigd hebben zijn familielid om te leggen, zo valt te lezen in het bericht bij de foto.

Hoewel het steekincident al van juni 2020 dateert, duurde het tot november voordat de politie er van hoorde. De recherche kreeg een tip van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) dat de voetballer bij een steekincident betrokken zou zijn. Door het politieonderzoek kwam de recherche ook uit bij het slachtoffer, bevestigde diens advocaat Yehudi Moszkowicz. “Het slachtoffer heeft niet zelf de politie benaderd”, aldus Moszkowicz, die afgelopen december bevestigde dat er een poging werd gedaan om de zaak onderling te regelen. “Er liep een civielrechtelijke aansprakelijkheidsprocedure. Meer kan ik er niet over zeggen.”Promes worden verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De voetballer riskeert een gevangenisstraf van maximaal vier jaar. De voetballer werd afgelopen week getransfereerd naar Spartak Moskou. Rond de transfer speelde het steekincident ook. De Russische club wilde aanvankelijk niet verantwoordelijk zijn voor de financiële schade die ontstaat als Promes wordt veroordeeld. Na onderhandelingen met Ajax kwam de transfer toch rond.