Bekende Nederland steunt rapper: ‘Akwasi-glazenwasser’ op non actief

0

De glazenwasser die op Facebook foto’s deelde van het nieuwe huis van rapper Akwasi is op non-actief gesteld door zijn baas Schoonmaakbedrijf Maarschalkerweerd. Een groot aantal bekende Nederlanders schaart zich inmiddels achter de omstreden rapper.

De glazenwasser had op Facebook foto’s gedeeld van het nieuwe huis van Akwasi en daarbij geschreven. “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren, dus meer respect graag.”


De glazenwasser zou inmiddels contact hebben gezocht met de rapper en activist. “Wij hebben begrepen dat er inmiddels een excuusbrief is verstuurd”, staat in een Facebook-bericht van Schoonmaakbedrijf Maarschalkerweerd.

Het omstreden bericht van de glazenwasser werd gedeeld in de besloten Facebook-groep ‘Glazenwassers United’. De gewraakte foto’s waren al snel weer verdwenen. De beheerders van de besloten Facebook-groep zei vandaag tegen Hart van Nederland geschrokken te zijn van het bericht en de reacties eronder die vaak racistisch van toon waren. De desbetreffende glazenwasser is maandag uit de Facebook-groep verwijderd en de beheerder heeft zijn excuses aangeboden aan Akwasi “voor het feit dat mijn pagina hiervoor is misbruikt”.


Rapper Akwasi kan inmiddels rekenen op steun van veel bekende Nederlanders. De rapper kan rekenen op steun van onder andere Tim Hofman, Tess Milne, Sarah Chronis, Jeangu Macrooy, Snelle, Saskia Noort en Sem van Dijk. 

Begin juni 2020 kwam Akwasi landelijk in het nieuws vanwege zijn uitspraken tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam. Hij gaf tijdens de demonstratie van ongeveer vijfduizend mensen een toespraak waarin hij zich in opruiende woorden (“Op ’t moment in november dat ik een Zwarte Piet zie, ik trap hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”) uitliet over het aanpakken van de in zijn ogen kwetsende elementen van de Nederlandse Sinterklaastraditie.

Zijn woordkeuze was onderwerp van een hevige discussie op sociale media en er werd aangifte van bedreiging en aanzetten tot geweld tegen hem gedaan. In diverse televisieprogramma’s kreeg Akwasi de kans om zijn uitspraken recht te zetten. Hij koos echter voor verdediging van zijn woorden, waardoor de druk verder toenam.

Akwasi stamt af van de Ashanti in Ghana, een volk dat van oudsher in slaven handelde en slaven hield tot 1827.

ZIE OOK: Niemand mag weten waar rapper/activist AKWASI woont: ‘Voel me niet veilig in eigen huis’