BEETJE BIZAR… SpangaS-acteur slaat vrouw hersenschudding en een gebroken neus en Justitie weet na 6 maanden nog niet of hij wordt vervolgd

0

Beetje bizar… Meer dan zes maanden geleden, afgelopen oudejaarsnacht, takelde acteur Raymi Sambo, bekend uit de series All Stars en SpangaS, een vrouw in het Amsterdamse uitgaansleven zwaar toe. Zo liep het slachtoffer van Sambo een hersenschudding en een gebroken neus op, maar desondanks heeft Justitie heeft nog altijd niet besloten of Sambo voor de rechter moet verschijnen. Bewijs voor de zware mishandeling is er, want de matpartij staat niet alleen op beeld, maar wordt ook toegegeven door de acteur. “In een soort roes, in een soort flits is het gebeurd”.

Een half jaar nadat Sambo letterlijk toesloeg is er door het Openbaar Ministerie nog altijd geen beslissing genomen of de acteur Sambo zal worden vervolgd. SAMBO’S ADVOCAAT, Sébas Diekstra, liet gisteren aan Shownieuws weren dat het Openbaar Ministerie enkel heeft laten weten dat “het dossier door de officier van justitie is beoordeeld en dat het OM of de strafrechter zich nog uit zal laten over een eventuele straf voor de verdachte. Een mogelijke zittingsdatum is ons nog niet gemeld.”


Dat er niet tot nu toe niet tot vervolging is over gegaan is des te vreemder omdat Sambo heeft toegegeven dat hij tijdens de jaarwisseling een vrouw vol in haar gezicht. geslagen. “In een soort roes, in een soort flits is het gebeurd”. Ontkennen had ook weinig zien omdat beveiligingscamerás het incident hebben gefilmd en dat er op foto’s is te zien dat de vrouw er bloeduitstortingen rondom beide ogen heeft zitten.” De vrouw die zegt slachtoffer te zijn van mishandeling door Sambo heeft op 2 januari aangifte gedaan.

Volgens de vrouw was zowel zij als de 48-jarige acteur tijdens de jaarwisseling aanwezig op een besloten feest. Sambo wilde naar huis, maar het slachtoffer en een vriend van de acteur drongen erop aan dat hij nog even bleef. Na een discussie zou de vrouw naar de acteur zijn toegelopen en gezegd hebben: ‘Laten we 2020 leuk beginnen.’ Vervolgens zou de acteur hebben uitgehaald.


De organisatie van de Pride heeft inmiddels besloten dat Raymi Sambo dit jaar niet zal worden ingezet als ambassadeur voor de campagne van de Pride Amsterdam. Dat gebeurde nadat het slachtoffer om opheldering had gevraagd bij de organisatie.

Het slachtoffer zei tegen Shownieuws: “Iedereen verdient een tweede kans maar zolang er nog geen rechtszaak is geweest, lijkt het ambassadeurschap van een dergelijke organisatie niet passend. De Amsterdam Gay Pride staat mijns inziens voor liefde, geweldloosheid en inclusiviteit en daar passen personen bij die deze waarden uitdragen. Ik ben daarom blij dat hij niet wordt ingezet bij deze campagne.”

Sambo is sinds 2015 ambassadeur van de Pride en dat blijft hij ook. Een woordvoerder van de Pride laat weten: “Je blijft in principe altijd ambassadeur. Zo lang we de feiten niet kennen, doen we daar geen uitspraken over.”