Pagina titel ...
donderdag, juli 16
Bartine Koeman: ‘Ronald en ik beiden getroffen door coronavirus’

0

Ronald en Bertina Koeman: beiden getroffen door coronavirus (foto: fransvanzijst.nl)

Bartina (59) en Ronald Koeman (57) zijn beiden getroffen door het coronavirus! Het maakt dat de trainer van Oranje en zijn vrouw beseffen dat het leven eindig is . “We leven van dag tot dag,.” zegt Bartina dan ook, maar het maakt ook dat ze nu naar Barcelona willen verhuizen omdat er in die Spaanse stad niet zo op hun gelet wordt als in ons land.

(Lees verder na de advertentie)

Bartina en Ronald zijn dit jaar 35 jaar getrouwd. Komende zondag had Ronald op de bank moeten zitten bij de eerste wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne om het Europees kampioenschap, maar dat toernooi is afgelast vanwege de coronacrisis. En zelfs als het toernooi was door gegaan was het maar de vraag geweest of Ronald op de bank had kunnen zitten na eerst getroffen te zijn door het coronavirus en vervolgens door hartproblemen.

“Het gaat nu weer goed, maar er is heel wat gebeurd. Ronald en ik hebben allebei corona gehad. Onze corona-test was negatief, maar vervolgens hebben we een bloedtest gehad en bleken er bij ons allebei antistoffen in het bloed te zitten. Bij Ronald meer dan bij mij. Hij is er ook heel ziek van geweest, mijn klachten waren milder. Toen Ronald hersteld was, is hij op zijn racefiets gesprongen. Samen met een groep vrienden trainen, met als doel om naar Volendam te fietsen. Op een dag verdwaalden ze, moesten ze een flink stuk omrijden met een straffe tegenwind. ‘Ik ben kapot’, zei Ronald toen hij thuiskwam. En nadat hij had gedoucht: ‘ik voel me echt niet lekker.’ Hij ging op bed liggen en zei dat hij een stevige druk op zijn borst voelde. Dit is het hart, dacht ik, en heb onmiddellijk 112 gebeld. Ronalds vader is door hartproblemen overleden, zo ook de broers van zijn vader. De ambulance was er snel. Op de ECG was te zien dat Ronald een hartinfarct had gehad,” vertelt Bartina in Libelle.

Nu Bartina beseft dat het leven niet eeuwig duurt heeft zij samen met man Ronald besloten te verhuizen naar hun appartement in Barcelona om daar voorgoed te gaan wonen. Dat was wel even schrikken! “Ik ben ontzettend geschrokken. Ik besefte dat hij er ineens niet meer kan zijn. In eerste instantie zat mijn lijf vol adrenaline, ik schoot in de overlevingsmodus. Hup, actie! Ik ben achter de ambulance aan naar het ziekenhuis gereden. Anderhalf uur later kwam Ronald alweer in een bed aangereden. Een kransslagader bleek helemaal dicht te zitten, de ander voor de helft. Er zijn twee stents geplaatst, nu is alles weer open. Het schijnt dat hij zich uiteindelijk weer beter zal voelen dan hij zich ervoor voelde.” Lachend: “En heb ik mijn jonge god weer terug! Maar het heeft wel een impact gehad, hoor. Het moet nu langzaam een plekje krijgen. Het jaar is sowieso compleet anders dan we hadden gedacht. Het EK dat door corona natuurlijk niet doorgaat, maar ook andere plannen liggen stil. We hadden net ons huis in Portugal verkocht. Hoe ouder hoe gekker, zeggen Ronald en ik steeds tegen elkaar. We zijn opa en oma geworden, maar juist nu willen we van de stilte naar de drukte, namelijk verhuizen naar ons appartement in Barcelona. Uiteindelijk wil ik daar wel voorgoed gaan wonen. Dat zou voor mij echt een droom zijn die uitkomt.”

De voornaamste reden om Naarden, hun huidige woonplek, te verruilen voor Barcelona ligt in het feit dt er zo op het echtpaar gelet wordt in ons land. “Ik vind Barcelona een fantastische stad. Ik voel me daar veel vrijer. Door de mentaliteit van de mensen, het weer, alles. Nederland is zo’n klein landje, we zitten boven op elkaar. Er wordt zo op je gelet en zo met je bemoeid. Ronald vindt dat ook. Al is het in deze tijd wel fijn om in Nederland te wonen, met de intelligente lockdown. Ik ben trots op hoe Rutte het doet. Maar uiteindelijk willen we graag oud worden in Spanje. Het is maar twee uurtjes vliegen naar onze dochter en kleindochter, onze zoon met kleinzoon en onze andere zoon,” zegt de openharitge Bartina in Libelle.

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!


Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0