Barbie haalt uit naar Jeugdzorg dat dreigt haar baby bij de geboorte af te pakken

0

Barbie met haar vriend Gerrit van wie zij zwanger is (beeld: Instagram Samantha de Jong)

Samantha de Jong, die ‘naam’ maakte als Barbie, ligt in de clinch met jeugdzorg. Die hulpverleningsinstantie wil onderzoeken of Barbie, zwanger van vriend Gerrit, na de geboorte van de baby wel voor het kind kan zorgen of van haar moet worden afgenomen. De woedende Barbie is plaatste een verslag van een gesprek met Jeugdzorg dan ook maar online. ‘Hier een verslag. Vinden jullie het ook normaal dat broer en zus apart opgroeien ever serieus te triest voor worden dit ik wilde dit met jullie mede delen hoe Jeugdformaat hun ware aard laat zien hier hou ik het bij.


Jeugdzorgwerker heeft gezegd de bezoeken nu niet structureel uit te gaan breiden. Wat langer bezoek tijdens een verjaardag of in de zomervakantie is geen probleem, mits dit begeleid kan worden door Jeugdformaat.

Moeder wil ook graag dat Gerrit aanwezig is bij de bezoeken. Gerrit is belangrijk voor moeder en ze krijgen samen een baby. Het is belangrijk dat de kinderen rustig kunnen wennen aan Gerrit. Er zijn al veel veranderingen  geweest in het leven van de kinderen. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen zoveel mogelijk contact hebben met hun moeder. Ze houden van hun moeder en willen het liefst contact met haar. Moeder gaat Gerrit rustig introduceren bij de kinderen door positief over hem te spreken. Tegen de tijd dat de baby wordt geboren, lijkt het meer voor de hand liggend dat Gerrit bij de bezoeken aanwezig zal zijn om voor de baby te zorgen Volgende evaluatie worden er concrete afspraken gemaakt over de aanwezigheid van Gerrit.


Moeder was boos op jeugdzorgwerker omdat ze het niet fijn vindt dat jeugdzorgwerker over haar verleden praat. Moeder weet dat zij in het verleden stomme dingen heeft gedaan, maar benadrukt dat het nu goed met haar gaat. Gerrit is boos op jeugdzorgwerker, omdat jeugdzorgwerker een verzoek tot onderzoek gaat schnijven naar zijn ongeboren baby. Jeugdzorgwerker heeft uitgelegd dat dit gebruikelijk is wanneer (half)broertjes of – zusjes van een ongeboren baby onder toezicht staan. Zowel moeder als Gerrit spraken met verheven stem. Jeugdzorgwerker zal een andere keer met moeder en Gerrit spreken over hun ongeboren baby.

Barbie met ex-man Michael

Alle betrokkenen vinden het belangrijk dat de kinderen duidelijkheid krijgen over waar zij opgroeien. Het is voor kinderen heel belangrijk dat zij duidelijkheid hebben over hun toekomst en geen onzekerheid voelen We vinden het belangrijk dat Angelina bij oma blijft wonen en Milano bij vader Jeugdzorgwerker zal daarom een verhaaltje maken voor de kinderen met tekst en tekeningen. Vader vindt ook dat de kinderen deze duidelijkheid moeten krijgen. Moeder vindt het belangrijk dat in het verhaal wordt benoemd dat de baby geen vervanging is voor Angelina en Milano en dat zij altijd hun moeder blijft, ook al wonen de kinderen niet bij haar. Jeugdzorgwerker zal de tekst eerst naar betrokkenen mailen en zal de behandelaar van Youz hier ook in meenemen, voor dat zij het boekje maakt. Nieuwe jeugdzorgwerker kan dit samen met ouders aan de kinderen voorlezen.

Jeugdzorgwerker gaf aan dat de ondertoezichtstellng (OTS) en de machtiging uithuisplaatsing (MUHP) eind oktober verlopen. Zij zal deze maand met haar collega’s spreken over een eventuele verlenging hiervan en deze dan indienen Vader vindt het vanzelfsprekend dat de OTS en de MUHP verlengd worden Moeder sluit zich hierbij aan.

Recent werd een bericht van het Instagram-account van Barbie openbaar waarin een inmiddels voormalig vriendin uithaalt naar Barbie.  De woordenwisseling op het social media-account van Barbie ging eerst over schilderwerk bij haar thuis. Haar appartement was blijkbaar aan een verfbeurt toe, maar Barbie was absoluut niet blij met het resultaat van de klusjesman die het werk gratis uitvoerde in ruil voor positieve publiciteit van Barbie.De ontevreden Barbie gaf ze de klusjesman er behoorlijk van langs op haar Instagram en dat viel in verkeerde aarde bij de vrouw van de klusjesman. Die vrouw, tot dan vriendin van Barbie, noemt haar een ‘ondankbaar kreng’.

“Alles is netjes!!! Het is nog niet klaar, dat is wat anders”, laat de vriendin weten in een reactie op het sociale mediakanaal van Barbie. “,Ze wilden alleen maar meer gratis en ja ik dacht dat het een wereldwijf was tot ik ontdekte dat ze snuift en drinkt tijdens haar zwangerschap.”

Barbie ontdekte die zwangerschap overigens op een bijzondere manier. Dat ze is in verwachting was van haar derde kindje hoorde ze in de nasleep van het ongeluk dat zij zondag 19 april 2020 had. Barbie raakte betrokken bij een ongeval op de Schenkkade in Den Haag. Ze zat als passagier in een door vriend Gerrit (onder invloed) bestuurde auto. De rit eindigde tegen het hekwerk van een viaduct. “Ik had een zware hersenschudding, een gebroken rib en meerdere gekneusde rug- en nekwervels”, vertelde Barbie daar twee dagen later over.