Baby Betheke is nog maar een jaar, maar Emile Ratelband (72) zoekt opnieuw draagmoeder omdat hij nog zoon wil

0

(Beeld: Emile Ratelband)

Emile Ratelband zoekt een draagmoeder omdat hij op 72ste nog vader wil worden van een zoon… Ratelband kondigt ook aan  eind dit jaar met zijn twee jongste kinderen Emilio (12) en Betheke (1) naar Thailand te emigreren. Baby Betheke kreeg Emile vorig jaar ook  met een draagmoeder.


Emile Ratelband (71) werd afgelopen jaar vader van zijn achtste kind. Van een draagmoeder. Als het aan hem ligt, komt er nóg een kind. ‘Ik wil nog een zoon. Daarvoor zoek ik een draagmoeder. Daar zal ongetwijfeld wel weer een discussie over komen, maar er is maar één iemand die beslist of ik gek of geniaal ben. Dat is de man die mij elke morgen antwoordt in de Spiegel. Mijn officiële leeftijd zie ik nog altijd als 52 en niet 72 zoals in mijn paspoort staat,’ vertelt hij in weekblad Story.

Emile denkt dat vader en de zoon die nog geboren moet worden nog maximaal 24 jaar van elkaar kunnen genieten. ‘Mijn vader is jong gestorven, vanwege zijn ongezonde levensstijl. Maar als ik kijk naar de lijn van zijn ouders en broers en zussen, en de familie van mijn moeder die 89 is geworden, dan zal ik zo’n 105 worden. Dat hoeft van mij echter niet. Ergens tussen de 94 en 96 vind ik het mooi geweest. Ik weet ook al precies hoe ik er dan uitstap, maar dat houd ik nu voor mezelf.’


Die zoon zal dan wel in Thailand opgroeien, want Emile Ratelband keert Nederland de rug toe. Eind van dit jaar vertrekt hij met zijn kinderen Emilio (12) en Betheke (1) naar Thailand. Betheke kreeg Emile vorig jaar  met een draagmoeder met wie hij een contract sloot dat maakt dat hij en Betheke kunnen gaan en staan waar Emile wil.

Emilioe kreeg Ratelband met zijn ex-vrouw Moon met wie hij al jaren op voet van oorlog leeft. Ratelband in het weekblad: ‘Ik heb via de rechter eenoudergezag over Emilio gekregen. Maar de kwestie met zijn moeder blijft een apart verhaal. Ze blijft maar procederen. Ze haalt daar ook vriendinnen, advocaten en andere bekenden van mij bij, die zich vervolgens tegen allerlei onzin moeten gaan verdedigen. In mijn ogen doet Moon dat omdat ze nog steeds van mij houdt. Door te procederen blijft ze aandacht van mij krijgen. Negatieve aandacht, maar dat is voor sommige mensen ook goed. ’

Wat Emile precies in Thailand gaat doen vertelt hij ook.  ‘Seminars geven in het oosten. Dan moet je denken aan landen als China, Zuid-Korea en Vietnam. Een week in de twee maanden ben ik terug in Nederland om bier hetzelfde te doen. Ook begin ik een Nederlandse bakkerij in Bangkok, die is er nog niet.’

Emile Ratelband voor ACHTSTE keer vader (maar niemand mag weten dat Braziliaanse de moeder is)