Emile Ratelband voor ACHTSTE keer vader (maar niemand mag weten dat Braziliaanse de moeder is)

0

Beeld Emile Ratelband: Facebook

Emile Ratelband (71) is al op 29 juli voor de ACHTSTE keer vader geworden, maar hij hield de geboorte van dochter Betheke-Pleun een paar weken geheim. Net zo geheim als de naam van de moeder, want die ontbreekt op het geboortekaartje. Die draagmoeder heet Nathalie Silva en komt uit Brazilië.


Het maakt dat Emile een bijzonder geboortekaartje de wereld instuurde, waarop de naam van de moeder  niet wordt genoemd. De trotse ouders noemen zich op het kaartje Emile Ratelband & mama! De ‘mama’ in kwestie is de 35-jarige draagmoeder Nathalie Silva uit Brazilië zijn, die Ratelband via internet heeft leren kennen.

Nathalie woont afwisselend met Emile en de kleine in Arnhem en in België: ’Wat zijn we gelukkig, wat zijn we blij. Ons gezin voelt nog completer met jou erbij.’ Is dat mooi of niet?


Al in 2018 deed Ratelband op sociale media een dringende oproep aan potentiële draagmoeders zich bij hem te melden. “Stuur me je 06 om de details te bespreken”, aldus Ratelband.

Uit zijn post blijkt dat hij geïnspireerd raakte na een kennelijk ‘spiritueel bezoek’ dat hij bracht aan een stel dat net ouders is geworden van een jongetje. “Eén te mogen zijn met zo’n lief klein mannetje, het vast houden en zijn onschuld voelen. Na deze ervaring zoek ik een draagmoeder”, kondigde hij aan.

Na een lange zoektocht vond hij de geschikte draagmoeder voor zijn achtste kindje. De vrouw wilde liever niet in de publiciteit en dus werd er mondjesmaat door Emile gesproken over de zwangerschap. Wel liet hij weten dat de draagmoeder eind oktober 2019 was uitgerekend. Van een zorgeloze zwangerschap was geen sprake. De draagmoeder kampte met een zwangerschapsvergiftiging, het HELLP-syndroom. Dit zorgt voor een extreem hoge bloeddruk.

Met groot verdriet laat Emile Ratelband vervolgens weten dat zijn baby was overleden. ”Ons kleine engeltje zou op 1 november geboren worden. Zo verdrietig. Zo pijnlijk. Zo onbegrijpelijk, maar haar hartje heeft het vannacht opgegeven. We willen even alleen maar alleen zijn…”

Vervolgens kwam de Braziliaanse Nathalie Silva in beeld die 29 juli Emile’s achtste kind baarde.