Arts vreest dat huishoudster Meilandjes, NADEGE, ernstig ziek is (juist nu zij weer aan de slag kan bij de kopers van chateau Marillaux)

0

Het Nederlandse echtpaar dat Chateau Marillaux kocht van de Meilandjes wil graag dat Nadège Coffinet op het kasteel terugkeert als schoonmaakster.  Nadège zou niets liever willen, maar vreest dat haar gezondheid het niet toelaat. Haar arts is bang dat ze ernstig ziek is. Hij heeft een biopsie bij haar gedaan en het weggenomen stukje weefsel op kweek gezet. Nadège wacht in angst af.

Nadège (55) kon het bijna niet geloven toen zij hoorde de koper van het kasteel van de Meilandjes haar terug wil vragen op het kasteel. Haar enthousiasme over die nieuwe kans om weer aan de slag te gaan op het kasteel is inmiddels flink geslonken sinds zij van haar arts te horen heeft gekregen dat zij een ernstige kwaal heeft. ‘Ze maken zich zorgen over mij,’ vertelt ze in weekblad Privé.


De huisarts vermoedt dat Nadège ernstig ziek is. Nadège: ‘Ik ben al lange tijd niet lekker. Ik ben moe en ik heb veel last van mijn lichaam. Ook mijn huisarts vond dat vreemd. Vooral omdat ik altijd vrolijk in het leven sta. Hij stuurde mij door naar het ziekenhuis en ik wacht nu op de uitslag van het onderzoek. Naar wat ik begrijp, ziet het er niet goed uit.”

Dan zegt ze in het weekblad: “Er is een biopsie gedaan en het weggenomen stukje weefsel is op kweek gezet om een diagnose te stellen. Later zal misschien een kijkoperatie volgen. Natuurlijk is het schrikken, maar ik laat mijn leven er nog niet door beïnvloeden, misschien valt het immers mee. Een goede vriendin van mij heeft een kleine twee jaar kanker gehad. Ze is nu een grote steun voor mij. Zij kent de onzekerheid waar ik momenteel in zit. We praten veel en lopen met mijn hond Eliot door het park.’


Mocht het allemaal meevallen dat gaat Nadège graag aan de slag voor de nieuwe bewoners, die volgende maand hun intrek nemen in het bekende kasteel. “Het zou geweldig zijn om terug te keren naar mijn oude werkplek. Ik heb altijd fijn gewerkt met de familie Meiland. Het waren mooie tijden, waar ik nog vaak aan terug denk. Ook met de nieuwe eigenaren zou ik zo’n band willen opbouwen. Natuurlijk moet ik een slag om de arm houden in verband met mijn gezondheid , maar het lijkt me leuk om weer te doen waar ik goed in ben.”

Na mijn ontslag bij de Meilandjes, zo vertelt Nadège heeft ze geen leuk werk meer gehad. en zeker ook geen baantje waar ze van kon leven. “Ik heb verschillende werkplekken gehad, maar allemaal voor een paar uurtjes op een dag. Schoonmaakwerk bij een tandarts, als kassier bij een pizzabedrijf en in verschillende bedrijfsrestaurants. Daar kon ik net mijn huur en levensonderhoud van betalen. Als ik weer in het chateau kan werken, zou dat geweldig zijn.”