Arme prins Gabriel: Onze Amalia vindt Duitse mannen ‘galanter en beter gemanierd’

0

(Beeld: RVD)

Er mag dan worden gefluisterd dat de Belgische prins Gabriel en onze prinses Amalia verliefd zouden zijn, Gabriel kan vergeten dat er ooit getrouwd wordt. Uit het door Claudia de Breij geschreven ‘Amalia’ over de prinses die 7 december 18 jaar wordt blijkt dat ze een voorkeur heeft voor Duitse mannen. Die zijn volgens Amalia ‘galanter en beter gemanierd’.


Net als haar in 2004 gestorven overgrootmoeder Juliana en oma Beatrix heeft prinses Amalia een voorkeur voor Duitse mannen. Juliana trouwde de Duitse Bernhard en Beatrix de Duitse Claus. en ook ‘Amalia’ heeft een voorkeur voor een Duitser als het op de liefde aankomt, o vertelt ze in het boek ‘Amalia’. Die zijn ‘galanter en beter gemanierd’, volgens de prinses. Pech voor de Belgische prins Gabriel over wie het verhaal dat hij een oogje op Amalia heeft.

Amalia maakt in het boek ook een eind aan verhalen dat ze op vrouwen zou vallen. Als het in ‘Amalia’ gaat over de grondwettelijk vereiste toestemming voor haar huwelijk gaat, zegt de prinses: “Als het de man is die me steunt, van wie ik houd, met wie ik mijn leven door wil brengen en het parlement geeft geen toestemming, nou, dan moeten we nog maar zien wat ik doe. Ik kan niet kiezen ten koste van mezelf. Dan kan ik ook niet het beste geven voor ons land.”


Ze vertelt ook geen probleem te hebben met met mensen die op hetzelfde geslacht vallen. “Mijn ouders hebben ook behoorlijk veel verschillende vrienden, dus ik groeide niet alleen op met ‘oom en tante’, maar ook met ‘oom en oom’ en ’tante en tante’,” zegt ze in het boek.

LEES OOK: GEEN NEE! Belgisch hof over relatie prinses Amalia (17) en prins Gabriël (18): ‘Dit gaat over privézaken en daarop geven wij geen commentaar’