ANGELA DE MOL haalt uit naar LINDA DE MOL: ‘Ze maakt er een sneue mediaruzie van, maar het gaat om de slachtoofers”

0

Angela de Jong vindt dat Linda de Mol zich schuldig maakt aan het creëren van een ‘sneue’ mediaruzie nu zij op de website van haar blad, Linda, een statement heeft gezet waarin ze keihard uithaalt naar een aantal mediaprominenten, waaronder Beau van Erven Dorens en Angela de Jong die haar neerzetten als de liegende vrouw. Volgens de columniste moet het gaan om de slachtoffers van The Voice. “Het gaat hier om de slachtoffers en daar moet het ook vooral om gaan. En om de mannen die het gedaan hebben.”

Een statement waarin Linda de Mo laat weten niets meer te zeggen over het Voice-schandaal. “Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen. Iets dat zo privé is moeten vertellen en uitleggen omdat je constant onder vuur ligt bij een handjevol sensatiezoekende opiniemakers (o.a. Beau, Rob Goossens, Youp en de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong). Waarom zou ik het in Godsnaam nog doen, zo’n interview?


Angela, columniste bij het AD, heeft maandagochtend op tv in Goedemorgen Nederland gereageerd op die  uithaal van Linda. “Ja, ik las het. Dat ze mij niet de leukste persoon op de wereld vindt, ja, dat begrijp ik best. Dat is ook haar goed recht. Het enige lastige is, voor haar dan in dit geval, dat het schandaal wat nu aan het licht komt achter de schermen van The Voice, eigenlijk het grootste schandaal is wat we hebben gehad in zeventig jaar televisie. Dus ja, daar is heel veel aandacht voor.”

Volgens Angela stelt zij in haar column slechts de vragen die bij haar lezers leven. “De mensen willen weten hoe dat misbruik bij The Voice heeft kunnen plaatsvinden. “Er zijn nog heel veel vragen die de mensen thuis in de huiskamer stellen, maar die ik ook hardop stel in mijn column. Dat ik dan af en toe de kop van Jut ben, ja, dat zij zo.”


Linda de Mol (Beeld: Talpa Network)

Angela vindt het jammer dat Linda er, in haar ogen, een ‘sneue mediaruzie’ van maakt. “Wat ik er wél vervelend aan vind – en waar ik echt van baalde afgelopen weekend – is dat het nu weer zo’n sneue mediaruzie aan het worden is en dat ís het natuurlijk niet. “Het gaat hier om de slachtoffers en daar moet het ook vooral om gaan. En om de mannen die het gedaan hebben. Die verdwijnen nu ook een beetje aan de horizon, wat volgens mij ook niet de bedoeling kan zijn. Dus ja, dat vond ik er jammer aan.”

Angela blijft bij wat ze in haar column schreef. Linda had iets moeten doen met de misbruikmelding die ze anderhalf jaar geleden bij haar blad Linda kreeg over Ali B. “Je had niet de directiekamer van Talpa binnen hoeven te stappen, maar je had aan de keukentafel kunnen zeggen: ‘John, ik hoor nu zoveel gekke dingen. Ik kan je niet zeggen hoe ik het weet, maar vertrouw me. Van: ‘Hou hem alsjeblieft in de gaten of loos hem’, want hij maakte op dat moment misschien niet meer The Voice, maar nog wel andere programma’s met Ali B. Daar heb je ook een soort verantwoordelijkheid voor. Maar goed, daar kun je anders over denken, maar dat is mijn mening.”

Angela heeft besloten niet mee te gaan in de volgens haar door Linda gecreëerde ‘sneu mediaruzie’. “Dat Linda dat niet leuk vindt, snap ik ook best wel. Voor de rest, weet je: ik heb een column geschreven, zij heeft erop gereageerd en ik ga niet weer een column schrijven over deze reactie van haar. Het is zoals het is, maar nu weer even de slachtoffers.”