ANGELA DE JONG: ‘Zwijgen MARCO BORSATO over kindermisbruikgeruchten is regelrechte schuldbekentenis’

0

Was het verhaal dat er mogelijk sprake is grensoverschrijdend gedrag van Marco Borsato tegen een minderjarige deelneemster van The Voice Kids alleen op internet te lezen, Angela de Jong, tv-criticus van het AD, zorgt er nu voor dat ook de reguliere media niet meer om de rel heen kunnen. Volgens Angela de Jong is het zwijgen van Borsato op de zware beschuldigingen ‘een regelrechte schuldbekentenis’.

Angela de Jong doorbreekt het stilzwijgen van de traditionele media over de verhalen die over Marco Borsato rondgaan op internet als zou de zanger zich tijdens een van zijn jaarlijkse Voice-barbecues grensoverschrijdend zou hebben gedragen tegen drie meisjes tussen de 13 en 15 jaar.


Angela de Jong vandaag in haar column in het AD: Ja, die ‘geruchten’ over Marco. Die zijn niet mals. Het faillissement van The Entertainment Group en zijn ontmaskering als vreemdganger van de eeuw zijn kinderspel bij de beschuldiging die nu rondgaat: grensoverschrijdend gedrag tegen een minderjarige deelneemster van The Voice Kids, op de barbecue die hij als coach in dat programma jaarlijks organiseerde.

Het verbaast de columniste dat Borsato nu al wekenlang zwijgt over de verhalen die de ronde doen. “En Marco zelf? Die zwijgt. Dat verbaast me nog het meest aan deze affaire. Een zanger die al zo’n dertig jaar meeloopt, gepokt en gemazeld is in de publiciteit, laat de ergst mogelijke beschuldiging aan zijn adres vrijelijk doorwoekeren en dooretteren. Het enige dat hij heeft gedaan is aan Boulevard laten weten dat hij ‘een verklaring geeft op het moment dat hem uitkomt’, schrijft Angela de Jong. .


Volgens De Jong kun je die verklaring van zijn management op twee manieren lezen: zoals het er staat en als een regelrechte schuldbekentenis. De manager of mediastrateeg die hem dit heeft geadviseerd, verdient ontslag op staande voet.”

Angela de Jong meent dat door het zwijgen van Borsato zijn reputatie definitief naar de maan is.  “Ik zou nu een grapje kunnen maken dat het tijd is voor de waarheid, Marco. Maar de bittere waarheid is dat het eigenlijk niet meer uitmaakt, of het klopt of niet. Dit blijft altijd aan hem kleven. Wat hij ook zegt of doet, de reputatie van wat ooit onze grootste zanger was, is definitief naar de maan.”

Toeval of geen toeval, maar tegelijkertijd stort AD-columniste Debby Gerritsen zich ook op het Borsato-verhaal. Zij schrijft in haar column: “En wat te denken van notoire schuinsmarcheerder Marco Borsato die op de bank bij Linda de Mol breeduit mocht vertellen dat zijn jarenlange ontrouw hem ook niet in de koude kleren was gaan zitten. Ach en wee, en arme hij! Al die jaren, al die vrouwen, al die seks: wat een lijdensweg! Het was voor hem óók niet makkelijk.”

“Ik moest denken aan Georgina Verbaan. Nee, niet aan haar borsten die al eens voorpaginanieuws waren, maar aan het filmpje van haar zoenend in een restaurant met een ander manspersoon dan haar toenmalige vriend Jort. Het filmpje lekte uit naar RTL Boulevard en Georgina werd publiekelijk aan de schandpaal genageld. Toch opvallend dat zo’n Borsato jarenlang voor het oog van de camera ongestoord zijn gang kon gaan, zonder dat er ook maar iets naar buiten lekte.”

EXCLUSIEF: Verhaal van moeder van door MARCO BORSATO onzedelijk betast meisje is jaren oud en lijkt pure wraakactie na haar ontslag