EXCLUSIEF: Verhaal van moeder van door MARCO BORSATO onzedelijk betast meisje is jaren oud en lijkt pure wraakactie na haar ontslag

0

De vrouw die beweert dat haar jonge dochtertje als Voice Kids-deelneemster door Marco Borsato is aangerand werkte jarenlang voor de zanger tot zij twee jaar geleden werd ontslagen. Het verhaal dat haar kind ‘op alle plekken die vrouwelijk en privé zijn’ zou zijn betast en waarvan de moeder beweert dat Borsato dat heeft toegeven is zelfs ouder. Waarom de moeder destijds geen aangifte heeft gedaan en nu met haar verhaal komt lijkt dan ook pure wraak.


De verhalen dat Marco Borsato jonge meisje betaste ‘op alle plekken die vrouwelijk en privé zijn’ en dat hij Leontine, die van het hem scheidde, maar met wie hij nu opnieuw een relatie heeft, nog altijd zou bedriegen komen allemaal uit de koker van vrouwen die voor Marco werkte en door de zanger op straat zijn gezet. Met het lekken van de verhalen over jonge meisjes en het bedriegen van Leontine via de juice-kanalen, Life of Yvonne en RoddelPraat, zouden de vrouwen wraak willen nemen op Borsato. De vermeende slachtoffers zouden ook nog eens dreigen met het uitgeven van een boek met hun beschuldigingen aan het adres van de zanger.

Als Marco Borsato eind 2019 geveld wordt door een burn out en hij zijn agenda voor onbepaalde tijd leegmaakt wordt ook de bezem door gehaald door het personeelsbestand van zijn bedrijven en fanclub. Vrouwen die soms al 25 jaar, al dan niet betaald, voor de zanger in de weer zijn moeten het veld ruimen. Niet alleen door het hoofd van Marco moet een frisse wind waaien, maar ook door zijn bedrijven. En dat wordt niet overal begrepen laat staan gewaardeerd.


Net geen twee jaar later lijken een aantal van die door Borsato ontslagen werknemers hun gram te willen halen door naar buiten te treden met verhalen dat Marco na de scheiding en zijn hernieuwde liefdesrelatie met Leontine hij haar opnieuw zou bedriegen met een lid van zijn fanclub. Gevolgd door het verhaal dat de zanger jonge meisjes ‘op alle plekken zou hebben betast ‘die vrouwelijk en privé zijn’.

Die verhalen bereiken ook de vaderlandse amusementsbladen, maar die publiceren ze niet vanwege gebrek aan bewijs. Anders ligt dat bij een nieuw fenomeen op internet, de juice kanalen. Vaak niet meer dan een Instagram-pagina of een reeks YouTube-video’s waarin binnengekomen roddels uitgebreid worden besproken of gedeeld. Kanalen, zoals Life of Yvonne (Yvonne Coldeweijer), FawryNotSawry (Farja Farvardin) en  RoddelPraat (Jan Roos en Dennis Schouten) die het gerucht, als er geen bevestiging is, niet schuwen. En dat heeft Marco Borsato de afgelopen weken geweten!

(Beeld: RTL)

Zo publiceren zowel Life of Yvonne als RoddelPraat het verhaal dat Marco Borsato zich aan jonge meisjes, tussen de 13 en 15 jaar, zou hebben vergrepen op een barbecue die hij voor The Voice Kids-deelnemers bij hem thuis organiseerde. Een verhaal dat, volgens RoddelPraat komt uit de koker van de moeder van een van de meisjes. RoddelPraat: “Daar heeft hij ten minste twee meisjes overal betast, op alle plekken die vrouwelijk en privé zijn. Een van die meisjes schreef het op in haar dagboek.”

Een dagboek dat door de moeder werd gelezen.“De moeder confronteerde Borsato met de beweringen van haar dochter in het dagboek en de zanger bekende. Wat hij niet wist dat de moeder het gesprek opnam. De moeder zou geen aangifte willen doen om haar dochter te beschermen. Ze ging met de geluidsopname wel naar John van den Heuvel die er niets mee wilde doen.”

RoddelPraat komt met geen schim van wat bewijs zou kunnen zijn voor de zware beschuldiging aan het adres van Borsato en vergeet, of weet niet, dat de vrouw die met het verhaal over haar door Borsato betaste dochter voor Marco heeft gewerkt, maar dat dat dienstverband twee jaar geleden is beëindigd. En bepaald niet in goede harmonie. De twee spreken zelfs niet meer met elkaar. ‘Dat is niet voor niets. Het is twee jaar geleden volledig geëscaleerd tussen Marco en mij. Toen heb ik als zzp’er onze samenwerking abrupt beëindigd. Dat was om persoonlijke redenen. Sindsdien heb ik ook geen enkel contact meer met Marco. Ik heb alle banden verbroken,’ zegt de vrouw deze week in Story.

Spreekt de vrouw de waarheid als zij zegt al twee jaar geen enkel contact met de zanger te hebben dan is het dus ook zeker twee jaar geleden dat ze de geluidsopname maakte waarop volgens de moeder van het jonge meisje Borsato bekend zijn ‘misbruik’ bekend zou hebben. Waarom ze nu dan pas met het verhaal naar buiten komt en als moeder van een aangerand kind al die tijd niet naar de politie stapte is de vraag. 

Yvonne Coldeweijer (Beeld: Instagram)

De eerste, onbewezen, verhalen over Marco die opnieuw zijn Leontine zou bedriegen zij de wereld ingeholpen door Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, op haar You Tube-kanaal Life of Yvonne. En ook in die zaak speelt een door Borsato aan de kant gezette vrouw een opmerkelijke rol.

Over die vermeende affaire van de zanger zei Coldeweijer in een video op haar kanaal Life of Yvonne o.a.: “Ik ga vertellen over de nieuwe affaire die Stalko heeft en die is ook al een jaar of vijf gaande. Wat een figuur hè? Wat een vieze vent ook gewoon hè? Ik heb wel eens eerder begrepen dat het merendeel van deze fanclub wel eens iets met Stalko heeft gedaan.”

Volgens Coldeweijer koos Marco na de scheiding opnieuw voor Leontine, maar begon hij ook weer opnieuw een affaire met de vrouw die zij Noami noemt. “Een paar maanden later heeft hij aan Naomi gestuurd: ‘Leontine is de liefde van mijn leven, maar jou kan ik niet weerstaan. Tussen ons gaat het nooit meer over.’ Daarna hebben ze gewoon helemaal de draad weer opgepakt.”

“Hij vindt haar gewoon g**l en hij kan gewoon zijn l*l niet in zijn broek houden. Ze doen het ook best wel eens vaak in de buitenlucht. Stalko is fcking paranoia en is superbang dat het weer uit gaat komen, dus als ze weer eens naar het bos gaan, dan moet Naomi altijd een paar meter achter hem lopen.”

Jan Roos

Het You Tube-kanaal RoddelPraat, van de niet onomstreden Jan Roos en Dennis Schouten, wist vervolgens te melden dat die door Coldewijer genoemde Noami eigenlijk Nathalie Thielen heette. Een bewering waarop al snel werd teruggekomen nadat de door Roos en Schouten genoemde Nathalie zich boos meldde. Ook zij was door Marco Borsato de wacht aangezegd en was daar not amused over getuige haar: “Ik ben 25 jaar de assistente van Marco geweest en de voorzitter van zijn fanclub. Marco en hebben sinds dat ik gestopt ben met voor hem werken, geen enkel contact meer.”

Behulpzaam meldde de door Marco ontslagen Thielen nog wel dat de Noami met wie haar voormalig werkgever nog altijd vreemd zou gaan in werkelijkheid Tessa heette. “De dame die Naomi genoemd wordt woont in Alkmaar. Ik woon in Brabant tegen Limburg aan.” Roos en Schouten: “Om het ons wat makkelijker te maken stuurt ze gelijk een heel setje foto’s van Tessa op.”

De door Borsato ontslagen Thielen haalt deze week ook nog een keer in Story haar gram door nogmaals te stellen te weten wie Naomi wél is. “Ze is een lid van zijn fanclub, die zowel Marco als zijn broer Armando goed kent.” Volgens een bron van het weekblad is deze Tessa vanaf haar veertiende al verliefd op Marco en werd zij in 2013 ten huwelijk gevraagd op de fanclubdag van Marco. Na bet huwelijksaanzoek poseerde ‘Naomi’ met haar kersverse verloofde, ouders en Marco voor een aanwezige fotograaf en cameraman. Deze beiden staan nog steeds op YouTube. Dat fragment is met de wetenschap van nu echt bizar te noemen. ‘Naomi’ is intussen weer gescheiden van haar man, ze heeft twee kinderen,’ aldus Story.

Yvonne Coldewijer stelde in de zaak van de door Borsato betaste jonge meisje dat ze contact had met een van de vermeende slachtoffertjes en binnenkort alle dirt over Borsato naar buiten zou brengen als de tijd daar rijp voor was. “Ik ga hier niet bepalen hoe het gaat lopen. Het slachtoffer mag van mij aangeven hoe zij wil dat het een en ander loopt. Zij is de baas en verder f°cking niemand, oké?”

Maar inmiddels neemt ze gas terug en zegt de informatie die zij heeft te hebben overgedragen aan John van den Heuvel. Vrijdagmiddag schreef Coldewijer op Instagram: “Op dit moment vind ik dat een en ander wat verder gaat dan de juice die ik normaal breng op mijn Insta en in de Popcorn Show op YouTube. Ik vind het een fijn gevoel dat John ermee bezig is en dat ik eventueel bij heb kunnen dragen aan het momentum van het aan het licht brengen van zo’n jarenlange doofpot. De volgende fase is ingezet en ik denk dat het nu tijd is dat we de volgende stappen gaan overdragen aan de professionals.” Dat ‘dossier’ gaat dus over de jonge meisjes die Marco ongepast betast zou hebben. Over haar eerdere beschuldiging dat Borsato Leontine opnieuw zou bedriegen al weken geen woord meer.

Bizar genoeg is het nu ook nog eens oorlog tussen Life of Yvonne en RoddelPraat over wie het, zo goed als zeker onware, nieuws over Borsato die aan jonge meisjes zou hebben gezeten als eerste bracht. RoddelPraat deze week: “Want als de vrouw, die zichzelf Alberta Verlinde noemt, iets niet deed was het verhaal brengen. Wat zeg ik, ze heeft zelfs nog gezegd dat ze blij is dat wij het deden. En dan nu opeens dit: “Ik vind het een fijn gevoel dat John (van de Heuvel) ermee bezig is en dat eventueel bij heb kunnen dragen aan het momentum van het aan het licht brengen van zo’n jarenlange doofpot.”

“Dat John van den Heuvel ermee bezig is komt ook van ons. En ze heeft werkelijk niets bijgedragen behalve een soort lulverhaal waarom ze het niet eerder heeft verteld. Daarnaast liegt ze ook nog eens dat ze in contact staat met een slachtoffer, want die ontkent dat. Ze is dus gewoon wie ze is, een oplichter.”

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, laat gisteren op Twitter weten dat Borsato nog niet af is van zijn kwelgeesten: “Ik heb begrepen dat John van den Heuvel heel snel het nieuws over Marco Borsato gaat brengen. En dat er zelfs een boek op komst is van vermeende slachtoffers van de family man.”

En Marco Borsato? Die zwijgt vooralsnog. En dat betekent in die geval niet wie zwijgt stemt toe. De zanger lijkt te beseffen dat tegen dit soort onbewezen verhalen geen kruit gewassen is. Zijn management deze week: “Op dit moment geeft Marco Borsato geen reactie. Op enig moment dat hem uitkomt, zal hij met een verklaring komen.”

John van der Heuvel

Voor John van den Heuvel, die van de moeder van het betaste meisje de geluidsband heeft gekregen waarop Borsato ‘bekend’ en nu ook in het bezit is van het dossier dat hij van Yvonne Coldeweijer kreeg, lijkt inmiddels een cruciale rol weggelegd. “De feiten zullen nog wel een keer aan het licht komen, denk ik. Eerder dan jullie denken. Maar verder ga ik daar niets over zeggen”, laat hij weten.