Pagina titel ...
donderdag, juli 16
UIT DE VERKOOP! ANDRE VAN DUIN blijft toch in zijn grachtenpand waar hij zo gelukkig was met zijn MARTIN

0
Foto's: Funda/De Groot en Compagnons/De Koster cs Makelaars
 André van Duin (72) heeft zijn grachtenpand in Amsterdam uit de verkoop gehaald. Direct na de dood van grote liefde Martin Elferink (55) ging het pand aan de Amsterdamse Keizersgracht voor vijf miljoen in de verkoop. André had, nog samen met Martin, al een luxe appartement in Buitenveldert gekocht, maar gisteren dacht André ineens ’gaat het allemaal niet te snel? Waar ben ik mee bezig?’, waarna hij het pand direct uit de verkoop haalde! 

En dat uit de verkoop halen was maar net op tijd, want er was afgelopen week veel belangstelling voor het pand dat voor 5 miljoen rond te koop stond. Twee potentiële kopers waren zelfs zo enthousiast dat zij de komiek aan het denken zetten, zegt hij vandaag op de site van De Telegraaf. “Wat een mooi huis, en dit en dat, en die tuin, eigenlijk was ik het wel met ze eens. Ik heb op de gracht alles wat ik wil. Vijftien jaar liefde zit er in dat pand. Het is groot, ja, en Martin en mij leek het eerst een goed idee dat ik daar niet zou blijven maar buiten het centrum een nieuwe start in een mooi appartement zou maken. Toch dacht ik ineens: ’gaat het allemaal niet te snel? Waar ben ik mee bezig?’” André van Duin is nu vastbesloten die nieuwe toekomst gewoon te gaan beginnen op de plek waar hij altijd zo gelukkig was met zijn Martin.

(Lees verder na de advertentie)

€8.681 per m2 vroeg Van Duin voor zijn 576 m2 tellende, uit 1618 daterende monumentale grachtenpand aan de Keizersgracht. Voor die vraagprijs van vijf miljoen euro zou de koper een monument, gedeeltelijk gestoffeerd en beschermd stadsgezicht krijgen. Op de vier woonlagen die het pand van Van Duin telt  8 kamers (3 slaapkamers), 2 badkamers en 3 aparte toiletten. Het pand heeft een inpandige lift. Als bijzonderheid fraaie kantoorkamers en professioneel geoutilleerde mediaruimte met bar. Snode lieden worden buiten gehouden middels een alarminstallatie.

André en zijn Martin, die recent overleed aan botkanker (foto Frans van Zijst)

Het grachtenhuis bestaat uit voor- en achterhuis met een tuin op het oosten (96m²) met tuinhuis. Naast de tuin zijn er nog nog 2 buitenruimtes waaronder een dakterras. Het grachtenpand was tot 2004 nog een bankgebouw, maar werd toen door Van Duin en Martin ingrijpend verbouwd tot wat het nu is, een woon-/werkpand.

De ligging van het grachtenhuis is ideaal vlakbij Westerkerk, de 9 straatjes en alle bijzondere voorzieningen die Amsterdam te bieden heeft. Op de pagina PRIVÉ in De Telegraaf vertelde Van Duin aan Evert Santegoeds dat hij na de dood van zijn echtgenoot Martin, die overleed aan botkanker, niet in het enorme grachtenpand waar de twee sinds ongeveer het begin van hun relatie woonden en zo gelukkig waren, niet wilde blijven wonen. “Toen in de loop van het najaar duidelijk werd dat de toestand met Martin hopeloos was, keek ik eens om me heen en sloeg de schrik me om het hart. Wat moet ik hier straks, in mijn eentje in een huis met een achterhuis en al met al zo’n zeshonderd vierkante meter? Jaren geleden hadden we ook al eens naar een appartement gekeken, net buiten het centrum, maar toen kwamen we terug op de gracht en dat was toch wel heel erg lekker met die tuin en alles.”

“Maar nu de situatie zo veranderde, zijn we samen toch weer gaan kijken en hebben we de knoop doorgehakt. In november kregen we de sleutel en sindsdien zijn we bezig geweest spulletjes uit te zoeken en de boel in te richten. De inschatting was tóen dat Martin daar ook nog een tijd zou wonen, maar helaas is het met zijn ziekte allemaal dus een stuk sneller gegaan. We hebben er twee nachten samen doorgebracht, maar met elkaar hebben we nog wel de nieuwe inboedel kunnen uitzoeken. Martin z’n smaak komt dus toch terug in dat huis, dat nu nog een kale bedoening is, maar dat straks toch wel zal gaan leven met spullen die hij heeft uitgekozen. En hij is er nog een paar keer geweest, dus hij wéét hoe ik erbij kom te zitten en dat is een heel mooi idee. Ook voor hem was dat een fijne gedachte.”

Gelukkig kon André gisteren nadat hij de beslissing had genomen toch niet te verhuizen nog een hoop van de bestelde interieurspullen nog afbestellen

 

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!


Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0