André van Duin wilde Beatrix niet interviewen omdat zij kennismakingsgesprek weigerde

0

Het interview dat prinses Beatrix onlangs gaf aan omroep Max-baas Jan Slagter zou eigenlijk door André van Duin gedaan worden. Van Duin liet die eer aan zich voorbijgaan nadat Beatrix een kennismakingsgesprek met hem weigerde.

Het interview van Jan Slagter met prinses Beatrix was naar aanleiding van het jubileum van het Prinses Beatrix Spierfonds had eigenlijk Andre van Duin als interviewer moeten hebben bleek na de uitzending. “Er heeft een aantal veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot de uitzending. De rol van André van Duin is daardoor komen te vervallen. Om die reden was hij niet in de uitzending te zien”, liet Omroep MAX weten, maar dat blijkt niet de waarheid te zijn.


André wilde het interview met prinses Beatrix wel doen, maar wilde eerst graag ‘iets van een kennismakingsgesprek’, laat hij weten aan Matthijs Albers op Libelle TV. “Dat had Matthijs van Nieuwkerk bijvoorbeeld ook toen hij Máxima ging interviewen.” Maar dat ging in het geval van prinses Beatrix niet. “Dus dan wordt het een ongemakkelijk gesprek, in elk geval voor mij.” Daarop bedankte André voor het interview en nam Jan Slagter het van hem over.

Jan Slagter vond het behoorlijk spannend om een gesprek te hebben met prinses Beatrix. “Ik ben niet snel nerveus, maar voor dit gesprek was ik toch wel behoorlijk nerveus”, zei de Omroep MAX-directeur maandag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.


Slagter zei na het uitzenden van het vraaggesprek in Spraakmakers op Radio NPO1: “Ik was best wel nerveus hoor, dat mag je best weten. Ook als het alleen maar over spieren gaat: je hebt wel te maken met de prinses. Ik ben daar twee dagen in m’n hoofd mee bezig geweest.”

Vooraf was de afspraak gemaakt dat het gesprek niet over Beatrix zelf zou gaan. “En daar heb ik me keurig aan gehouden”, aldus Slagter.