ANDRE VAN DUIN gaat trouwen met zijn nieuwe liefde Fernando Reyes

0

André van Duin gaat trouwen met zijn nieuwe liefde Fernando Reyes. De twee zijn inmiddels bijna een jaar een setje. Van Duin: ‘Het is allemaal nog pril. We hebben dit kortgeleden naar elkaar uitgesproken en over de invulling gaan we nog wel nadenken. Maar het gaat gebeuren.’ De komiek was eerder getrouwd met Martin Elferink, die in januari 2020 overleed aan de gevolgen van kanker.

De dood van Martien zette André aan het denken vertelt hij vandaag in Story. ‘Ik wil geen risico nemen. Stel dat mij wat gebeurt, dan wil ik dat Fernando goed verzorgd achterblijft.’ De nieuwe liefde van André van Duin, Fernando Reyes, blijkt voor de komiek ook alles opgegeven te hebben. Niet alleen zijn danscarrière, zijn dansgroep, zijn leven op Mallorca, maar ook zijn huwelijk, want Fernando was nog getrouwd toe hij en Andre besloten samen verder te gaan.


De dood van Martin was een zware slag voor André van Duin. Veel vrienden vreesden dat hij deze klap nooit meer te boven zou komen. Maar rond zijn 75e verjaardag kreeg André van Duin een nieuwe liefde. “Ik ben niet iemand om alleen te zijn”, vertelde de artiest een kleine vijf maanden geleden aan Privé. “Fernando, die ik ken van vroeger, kwam weer op mijn pad en we hebben besloten samen verder te gaan.”

Wat niemand toen nog wist was dat Fernando alles op gaf wat hij had opgebouwd op Mallorca. Zijn danscarrière, zijn dansgroep en zelfs… zijn huwelijk! Nadat de scheiding was geregeld, stond niets het nieuwe geluk van André van Duin en zijn partner Fernando Reyes (61) meer in de weg. Rond zijn 75e verjaardag, afgelopen februari presenteerde André, aan Privé, verrassend zijn nieuwe liefde – ruim twee jaar na het drama van het overlijden van zijn echtgenoot, Martin Elferink. “Ik ben niet iemand om alleen te zijn”, vertelde de artiest een kleine vijf maanden geleden. „Fernando, die ik ken van vroeger, kwam weer op mijn pad en we hebben besloten samen verder te gaan.”


De overleden Rotterdamse actrice en zangeres Corrie van Gorp en Van Duin hadden in Fernando een gemeenschappelijke vriend. Toen Fernando van Corrie’s overlijden, in november 2020, hoorde, stuurde hij André een condoleance. In reactie daarop nodigde de Heel Holland bakt-presentator zijn vriend van vroeger uit voor een kopje koffie, vertelt Van Duin vandaag in weekblad Privé.

“Veertig jaar geleden, in mijn tijd met Wim (van der Pluym, met wie André ruim twintig jaar samen was, red.) kwamen we heel vaak bij elkaar over de vloer en gingen we zelfs samen op vakantie”, vertelde André eerder dit jaar aan Privé. “Toen ik de koffie inschonk, zei Fernando zelfs: ’Hé, dat lepeltje is nog van je moeder geweest, toch?’”

André en Fernando zochten elkaar steeds vaker op en besloten met de jaarwisseling voor elkaar te kiezen. Dat hielden ze in eerste instantie geheim. En met reden want Fernando was getrouwd en leefde op Mallorca met zijn partner.

“Dat was niet gemakkelijk”, vertelde Fernando in het weekblad. “Ik heb er tegenover mijn ex-partner geen geheim van gemaakt wat mij hier was overkomen. In Spanje was ik niet ongelukkig, maar de klik met André overtreft alles. Gelukkig hebben we het allemaal in harmonie kunnen regelen. Er zijn geen problemen ontstaan, maar leuk vond ik het natuurlijk niet. Afscheid nemen gaat altijd gepaard met pijn…”