André Hazes zegt voorzichtig sorry tegen ex Monique Westenberg

0

Beeld: SBS

André Hazes zegt voorzichtig sorry tegen ex Monique Westenberg, de vrouw die hij afgelopen voor verliet voor Sarah van Soelen. Dat hij foto’s met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen na zijn vertrek zo snel deelde op Instagram had hij, zo zegt hij nu, niet moeten doen. Maar van de verhalen dat hij met Monique op voet van oorlog zou leven is volgens Hazes niets waar. “Voor ons is het allerbelangrijkste dat Dré hier zo min mogelijk van merkt. Ik ben voortdurend bezig met alles zo goed mogelijk te regelen en dat doet Monique ook. Ik vind dat we het erg goed doen samen.”


In april plaatste Hazes voor het eerst een foto van hem en Van Soelen op Instagram. Dat gebeurde een maand nadat hij en Westenberg, de moeder van zijn kind, voor de tweede keer uit elkaar waren gegaan. Daar heeft hij nu spijt van zo vertelt hij in een interview met het Vlaamse Dag Allemaal. “Wij volgen elkaar intussen niet meer. Maar ik besef dat ik daar fouten heb gemaakt. Ik had die foto’s nooit zo snel mogen posten en rekening moeten houden met de gevoelens van anderen. Of in dit geval Monique. Dat was niet slim. Maar alleen… Als je verliefd bent, draait je leven om één persoon. En dat is om wat je met dat meisje hebt. Dus ik had het slimmer kunnen doen, maar dat is gewoon wat ‘geluk’ met je doet.

Geen spijt heeft van het lied dat hij valk na de breuk uitbracht over zoontje Dre. “Ik heb daar geen spijt van. Het is een mooi liedje. Maar ik had er beter een jaar mee kunnen wachten. Alleen, zulke dingen besef je altijd nadien, maar het zijn wel lessen voor het leven.”


Dat vader Andre zijn zoon niet meer mag zien, ontkent Hazes in het interview. “Ik ben heel erg open over mijn leven. Maar mensen verspreiden ook graag verhalen die niet waar zijn. Leugens. En die doen pijn. Ik werd ook attent gemaakt op het verhaal dat ik van Monique Dré niet meer mag zien. Dat las ik terwijl die jongen gewoon in mijn armen lag. () Voor ons is het allerbelangrijkste dat Dré hier zo min mogelijk van merkt. Ik ben voortdurend bezig met alles zo goed mogelijk te regelen en dat doet Monique ook. Ik vind dat we het erg goed doen samen.

Dat hij op voet van oorlog met Monique zou verkeren is volgens Hazes ook niet waar. “Ik behandel hen alle twee goed en zij zijn ook goed voor mij. We zijn echt lief voor elkaar. En, ondanks wat er geschreven wordt, zit ze ook echt niet in de situatie dat ze met haar kind het huis moest ontvluchten of zo. Ja, papa is weg. Maar papa komt wel twee keer per week zijn zoon ophalen. Dus het gaat gewoon prima, dat hebben we onderling netjes geregeld. Zij woont met Dré nog steeds in het huis waarin wij woonden en dat blijft ook zo. Het is niet dat het haar aan iets ontbreekt of zo.

“Ik zie hem twee keer in de week en hij lijkt op mij, maar Dré is wel ontzettend veel liever dan ik. Pas nog, bijvoorbeeld, gingen we een ijsje halen en waarschuwde hij een mevrouw toen haar bollen van haar hoorntje dreigden te vallen. Hij riep: “Mevrouw, mevrouw, nu moet u even likken anders valt-ie d’eraf”. Dan ben ik een heel gelukkige mens en dan zie ik zijn moeder. Want dat is door haar. Bij mij is het vooral gek doen en kattenkwaad, ik ben nooit streng. Maar op zulke momenten weet ik: samen zijn wij wel de perfecte ouders,” aldus Hazes in Dag Allemaal.