ANDRE HAZES: ‘Als optreden betekent drank en drugs gebruiken, stop ik er meteen mee – en voor altijd’

0

André Hazes jr. lijkt zich er bij neer te leggen dat hij geen grote ster meer is. “Het is gewoon waar.” De kans is zelfs dat  André besluit te stoppen met zingen. “Als optreden ervoor zorgt dat ik weer in de verleiding kom om drank en drugs te gebruiken, stop ik er meteen mee – en voor altijd. Hopelijk is dat niet zo en blijf ik nog heel lang muziek maken.”

Het gaat niet lekker met de carrière van André Hazes jr. Zijn comebackconcert is nog altijd niet uitverkocht en nieuwe muziek wordt nauwelijks gestreamd. Het levert hem veel kritiek op. Maar vindt hij dat vervelend? Hazes in gesprek met LINDA: “Niet echt, want het is gewoon waar. Die muziek wordt nog niet top beluisterd en de concerten zijn niet meer binnen een minuut uitverkocht. Ik heb de keuze gemaakt om een ander soort muziek maken en dan kan ik moeilijk van mijn fans verwachten dat ze dat meteen een goed idee vinden.”


“Ik ben er twee jaar uit geweest en moet weer van onderaan beginnen. Die realitycheck is wel goed voor me, nadat ik toch eventjes naast mijn schoenen ben gaan lopen en dacht dat ik helemaal het mannetje was. Ik heb er nu bewust voor gekozen om dit jaar maar drie shows in Nederland te doen. Het liefst had ik er meteen veertig gepland, maar ik wil eerst zien hoe het gaat”, aldus de volkszanger.

De kans bestaat zelfs dat André besluit te stoppen met zingen. “Als optreden ervoor zorgt dat ik weer in de verleiding kom om drank en drugs te gebruiken, stop ik er meteen mee – en voor altijd. Hopelijk is dat niet zo en blijf ik nog heel lang muziek maken.”