BINNENKIJKEN in het nog altijd in originele staat verkerende sterfhuis van ANDRE HAZES waar hij menig ruzie had met Rachel en de kinderen

0
André Hazes woonde tot zijn dood op 23 september 2004 in de villa in Vinkeveen. Hij dronk er zijn biertjes, hij maakte er ruzie met Rachel en zijn kinderen Roxaenne en André Jr. werden er geboren en opgevoed. In 2006 verkocht Rachel het huis aan fan Frans van Schaik, maar die ging in 2016 met zijn bedrijf failliet en wilde van het Hazes-stulpje met bruine kroeg af en showde het vrijwel qua inrichting intact gebleven Hazes huis. 

Rachel, de weduwe van André nam in 2006 een rigoureus besluit genomen: ze ging twee jaar na de dood van haar Dre verhuizen. De Vinkeveense villa waar ze met Dré woonde, ging in de verkoop omdat volgens Rachel haar kinderen niet meer gelukkig in het huis waren nu hun vader er niet meer was.


Niet veel later meldde inmiddels Neerlands bekendste -en beruchtste?- weduwe het huis verkocht te hebben aan ‘echte fans’ die tijdens de uitvaart van Hazes ‘uit respect voor Dré’ achter de uitvaartstoet aan reden. Deze fan was Frans van Schaik, eigenaar van de in 2016 failliet verklaarde, zo schrijft Quotenet, luxe Bakkerij Van Schaik, met winkels in Amsterdam-Zuid en Buitenveldert.

Het gezin Hazes in vroegere tijden (Foto: Frans van Zijst).


Hij telde in 2006 €1,725 miljoen voor neer voor de woonstee van zijn idool. het huis van Hazes is in nog bijna de staat toen de zanger er met vrouw en kinderen woonde. Alleen de keuken is vernieuwd. Jammer dat de muren niet kunnen spreken, want het aantal uitgevochten ruzies tussen de echtelieden Dre en Rachel zou niet te tellen zijn geweest.

De Hazes-villa heeft een woonoppervlakte van 209 m2 verdeeld over twee woonlagen. Er zijn zeven kamers (waarvan vijf slaapkamers)t. Op het perceel van 2230 m2 ook nog een buitenzwembad.

De in 2004 overleden Hazes schreef het merendeel van zijn smartlappen in zijn huis in Vinkeveen. Als hij zat te schrijven, met rijmwoordenboek, zocht hij bewust een treurige stemming. “Vooral in de herfst ben ik zo depressief dat ik niet kan stoppen met schrijven. Dan ben ik op mijn best.” Misschien zat hij dan wel in de bruine kroeg die hij in zijn woning had en die nu ook nog altijd intact is.

Hazes schreef overigens ook een lied over zijn huis dat inmiddels al weer een nieuwe eigenaar heeft.