‘Ali B had wel seks met oud-kandidaat, niet gedwongen’ (andere slachtoffers rapper op het punt om naar politie te stappen)

0

Ali B heeft wel seks gehad met een oud-kandidaat van The Voice of Holland, maar dit was geen verkrachting. Dit zegt de advocaat van Ali B, Bart Swier, tegen de NOS. Mogelijk andere slachtoffers rapper op het punt om naar politie te stappen om aangifte te doen.

Een voormalig kandidaat van de talentenjacht vertelde in de spraakmakende uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice seks te hebben gehad met Ali. Dit zou op haar 18e zijn gebeurd. “Op een gegeven moment gingen we op een bank zitten. (…) Toen begon hij mij ineens te zoenen”, vertelt de vrouw acht jaar later aan Tim Hofman.


“Op dat moment voelde ik mij in zo’n positie dat hij zo machtig was in vergelijking met mij dat ik dacht: wat jij wil, dat moet er nu gebeuren. Dus liet ik zeg maar over mij heen komen wat hij van plan was met mij. Toen ben ik verstijfd en heeft hij seks met mij gehad”, aldus de vrouw.

De advocaat van Ali vertelt aan de NOS dat Ali denkt te weten wie de aangifte heeft gedaan, maar ervan overtuigd te zijn haar niet te hebben verkracht. Volgens Bart Swier was de seks lang na haar deelname aan The Voice en volgens Ali met wederzijdse instemming. “Er was ook initiatief van haar zijde. Machtsmisbruik wordt volledig betwist”, aldus Ali’s advocaat.


John van den Heuvel heeft van andere vermeende slachtoffers van Ali B begrepen dat ze op het punt staan om naar de politie te stappen. Hij zei in RTL Boulevard: “Ik weet gewoon dat er op dit moment ook nog andere slachtoffers zijn die op het punt staan om in elk geval met de politie te gaan praten en misschien ook wel aangifte te gaan doen. Dat betreft eigenlijk dezelfde feiten die nu bij BOOS aan het licht zijn gebracht.”