UPDATE – Aangifte Connie Witteman over Alberts Verlinde: ’Ik trek haar door trappenhuis’

0


Voormalig zangeres Connie Witteman is van plan aangifte te doen tegen haar buurman Albert Verlinde vanwege bedreiging. Verlinde zei gisteravond bij Shownieuws dat hij ‘haar door het trappenhuis wil trekken’ omdat de diva vindt dat ‘Rutte zit te kutten’ met de coronamaatregelen. connie zegt ‘in shock’ te zijn door de reactie van Verlinde. “Sowieso houd ik er al niet van als mannen vrouwen bedreigen en al helemaal niet dreigen met fysiek geweld. Dus ik zal aangifte doen bij de politie, omdat ik niet tegen zo’n grote agressieve man ben opgewassen”, zegt ze vanochtend verbolgen op Instagram.

Bonje tussen buren Albert Verlinde en Connie Witteman in de chique Amsterdamse PC Hooftstaat. De reden? Connie Witteman levert kritiek op premier Mark Rutte die stelt dat reizen naar het Caribisch deel van Nederland zijn toegestaan bij een geel reisadvies.  Dat Connie zegt “Rutte, je zit te k*tte,” schiet in het verkeerde keelgat bij VVD’er Albert Verlinde.


De uitspraken van Rutte zorgden voor een run op vakanties naar bijvoorbeeld Curaçao en Connie Witteman snapt daar niets van. Op Instagram uitte Connie Witteman haar verbazing. “Er is natuurlijk een enorme hausse naar tickets voor Curaçao en Bonaire, maar hoe dan? Daar is de horeca wel open en hoef je denk ik geen mondkapjes op. Daar vieren ze met z’n allen vakantie en wij zitten hier eigenlijk netjes binnen. Ik vind het een heel onverantwoordelijk iets wat hier neer wordt gelegd.”

Connie eindigde haar betoog met: utte, je zit nu echt te kutten. “Rutte, je zit te k*tte.”


Albert Verlinde reageerde in Shownieuws zondagavond geïrriteerd op de uitspraken van zijn buurvrouw in de PC Hooftstraat. “Ik was niet thuis gelukkig, want ik had haar echt door het trappenhuis getrokken. Waarom doe je dit nou, dit heeft toch geen zin? Dit is toch niet Rutte die zegt dat het niet kan?”.

Daarop reageert Connie op Instagram met verbijstering. „Albert…Sorry? Heeft alleen de pers vrijheid van meningsuiting? IK BEN IN SHOCK…omdat Albert Verlinde gisteravond bij het late shownieuws bekendmaakte, dat ’als hij mij tegenkomt”(hij woont naast mij) HIJ MIJ DOOR HET TRAPPENHUIS ZAL TREKKEN…’. Omdat hij het er niet mee eens is wat ik vandaag op mijn insta heb gezegd… omdat ik niets meer van de regels snap.”

Het stuit Connie ook tegen de borst dat Albert Verlinde volgens haar suggereerde dat Nederlanders zich niet aan de regels zouden houden.

„En… als al die duizenden mensen dan weer terug komen, worden zij dan eerst getest voordat ze ons land weer binnenkomen en/of gaan ze dan in quarantaine?? En anders… beginnen we dan in januari weer aan een 3e (lockdown, red.)?? Sorry, maar ondanks dat Albert Verlinde mij en plein publique gisteravond in het late shownieuws liet weten ’mij door het trappenhuis te willen trekken’ begrijp ik het nog steeds niet!!”

Connie krijgt overigens veel bijval van haar fans, die zowel het advies van Rutte als de uitspraken van Verlinde afkeuren.Ook Peter R. de Vries zit helemaal op één lijn met Connie. De Vries op twitter: “Het is toch op zijn minst heeeeeel curieus dat het kabinet zegt dat we ‘niet de randen moeten opzoeken van wat mogelijk is’, we beter nièt kunnen reizen, maar Rutte vervolgens zegt dat we wél naar onze gebiedsdelen in het Caribisch gebied kunnen… #metenmettweematen.”