UPDATE -Opgepakte Ajacied Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

0

Ajax-aanvaller Quincy Promes zit in de cel op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Promes zou eind juli in een loods in Abcoude, tijdens een familiefeest, ruzie hebben gekregen met een familielid. Die ruzie escaleerde zodanig dat Promes het slachtoffer met een mes zou hebben gestoken. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond, onder meer aan zijn knie.  Promes ontkent betrokken te zijn bij een steekpartij.

Volgens advocaat Manon Aalmoes was haar cliënt niet aanwezig toen de steekpartij plaatsvond, zo laat ze weten in een persbericht. “Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek.”


Hoewel het steekincident al van juni dateert, duurde het tot november voordat de politie er van hoorde. De recherche kreeg een tip van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) dat de voetballer bij een steekincident betrokken zou zijn zoschrijft het AD. Door het politieonderzoek kwam de recherche ook uit bij het slachtoffer, bevestigt diens advocaat Yehudi Moszkowicz desgevraagd. “Het slachtoffer heeft niet zelf de politie benaderd”, aldus Moszkowicz, die verder niet veel over de zaak kwijt kan. Wel kan hij bevestigen dat er een poging werd gedaan om de zaak onderling te regelen. “Er liep een civielrechtelijke aansprakelijkheidsprocedure. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Promes is direct na de arrestatie in verzekering gesteld en zit in de cel. In verzekering wil zeggen dat hij maximaal drie dagen in de cel moet blijven. Daarna kan de voorlopige hechtenis nog eens worden verlengd.


Volgens De Telegraaf, de krant die het nieuws naar buiten brengt, zou Promes worden verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. De voetballer riskeert een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

De politie wil alleen bevestigen dat een 28-jarige Amsterdammer is aangehouden, maar zegt niets over de achtergrond van de verdachte. Een maand geleden is de politie op de hoogte gebracht van het incident waarna een onderzoek volgde dat resulteerde in de arrestatie.

Ajax meldt dat de aanvaller ontbrak op de training zondagmorgen. Promes, 40-voudig Oranje-international, kwam vorig jaar naar Ajax na een avontuur bij het Spaanse Sevilla. Daarvoor speelde hij voor Spartak Moskou, FC Twente en Go Ahead Eagles.

Zaterdagavond maakte Promes namens Ajax nog een treffer in de met 4-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle.