Agenten en rechercheurs woedend over gratie FRANK MASMEIJER door koning Willem-Alexander. ‘Hij zat tot over zijn oren in cocaïnesmokkel’

0

Bij de nationale politie is massale verontwaardiging over de gratie aan Frank Masmeijer. Volgens Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) regent het telefoontjes van boze agenten en rechercheurs. “Dit is niet uit te leggen”, zegt Struijs.. „Honderden politiemensen werken aan het beteugelen van cocaïnesmokkel. Masmeijer zat er tot over zijn oren in en hoeft een groot gedeelte van zijn straf niet uit te zitten. Wat is er in vredesnaam aan de hand?”

De gevallen tv-presentator werd door België tot negen jaar veroordeeld, maar mocht zijn straf deels in Nederland uitzitten en heeft nu gratie gekregen. De NPB-voorman wijst er in De Telegraaf op dat een van de doelen van een gevangenisstraf vergelding is. “Masmeijer is keihard gestraft door Belgische rechters omdat het overduidelijk was dat hij een belangrijke rol had bij invoer van cocaïne. Wat zullen de Belgen hier van denken? Deze man is niet gepakt voor winkeldiefstal maar voor de zwaarste delicten. ’Waar doen we het nog allemaal voor’ waren reacties die ik kreeg te horen.”


VVD-kamerlid Ulysse Ellian kondigt aan vragen aan minister Weerwind (Rechtsbescherming) te stellen. De minister is naast koning Willem Alexander een van de ondertekenaars van het besluit Masmeijer gratie te verlenen.