Afscheid nemende Op1-presentator Sander Schimmelpenninck haalt uit: ‘Albert Verlinde is volksmenner’

0

De donderdag als presentator van Op1 afscheid nemende Sander Schimmelpennick gebruikt zijn podcast, waarin hij eerder prinses Alexia een ‘lekker’ prinsesje noemde, om uit te halen naar Albert Verlinde. “Albert Verlinde is gewoon een volksmenner. Hij weet dat Tokkies die naar zijn campingzender kijken en naar zijn kútmusicals komen, dat die mij niet leuk vinden.”

De uithaal komt nadat een week geleden Verlinde kritiek had op de manier waarop Sander de coronaregels ontweek. Hij bezocht zijn Zweedse vriendin net over de  Zweedse grens in Denemarken, waarmee hij de corona quarantaine ontweek die voor uit Zweden terugkerende bezoekers gold.


Sander zegt nu in zijn podcast helemaal misselijk van Verlinde te worden. “Albert Verlinde, ons nationale geweten, was het er niet mee eens. Hij zei: ‘Ik heb die column gelezen van die Sander Schimmelpenninck en hij denkt dan dat hij slim is door in Denemarken af te spreken, maar ik vind eigenlijk gewoon dat hij thuis moet blijven. Albert Verlinde is gewoon een volksmenner. Hij weet dat Tokkies die naar zijn campingzender kijken en naar zijn kútmusicals komen, dat die mij niet leuk vinden.”

De kritiek van Verlinde zit Sander Schimmelpennick hoog. “Natuurlijk zit het mij hoog dat zo’n boerenlul mij gaat aanvallen omdat ik gewoon mijn vriendin wil zien. Dat slaat toch helemaal nergens op? Ik hou me aan de regels en dan moet zo’n man om zijn campingpubliek te bedienen mij gaan afzeiken. Het mag gewoon.”


Volgens Sander voert SBS Shownieuws een haatcampagne tegen hem. “Dat Shownieuws moet altijd iets te zeiken hebben over mij. Die zitten gewoon op de redactie van: goh, kunnen we Sander Schimmelpenninck behandelen op een negatieve manier, want die roept altijd dat hij ons een stom programma vindt?”

“Dan gaan ze gewoon iets verzinnen en dan kijken ze op Facebook of er nog een paar Tokkies lopen te mopperen over mij en dan gaan ze dat opbakken tot een item. Dan laat Albert Verlinde, een man van bijna 60 met toch een staat van dienst, zich daarvoor lenen.”

Op1-duo Sander en Welmoed

Verlinde had het maandagavond nog over Sander in Shownieuws naar aanleiding van het feit dat de Quote-hoofdredacteur vertrekt als presentator van Op1 en het feit dat Sander daarover geen toelichting wilde gevan aan Shownieus. “Nee, wat de Quote is bij rijke mensen, dat zijn wij eigenlijk bij Sander Schimmelpenninck. Wij zijn een soort luis in zijn pels, waarvan hij elke keer denkt: verdikkie, daar is Shownieuws weer.”

Verbazen over zijn vertrek bij Op1 deed Verlinde niet. “Ik denk dat het een ongeluk was dat er aan zat te komen. Hij zat niet lekker in zijn vel in dat programma, dat kon iedereen vanaf de allereerste uitzending zien, terwijl het op papier een goede keuze was. Hij is de enige bij wie het niet goed uitgepakt is. Dat is dan een beetje balen. Je zag het ook aan hem. Hij zat er een beetje ongelukkig te kijken. Je zag Welmoed Sijtsma, die veel uren gedraaid heeft in de ochtend, veel sterker zijn dan hij. Dat is niet lekker voor hem om te zien.”