12000 euro – Op1-presentator Sander Schimmelpenninck verdient leuk aan ‘lekkere Alexia’

0

De opmerking van Sander Schimmelpenninck , die met Jaap Reesema  een podcast maakt, dat hij Alexia het ‘lekkerste’ prinsesje vindt, heeft hem geen windeieren gelegd. “We hebben een eigen community, de luisterkinders. Dat zijn mensen die wat extra content krijgen en daar wat voor betalen. Wij hebben een paar duizend man en die betalen 4 euro of 8 euro per maand. Die krijgen daar ook allemaal dingen voor,.” zegt Reesema.

De Zelfspodcast waarin Sander Schimmelpenninck  en Jaap Reesema regelmatig de gelegenheid te baat nemen om vrouwonvriendelijke en seksistische uitspraken te doen, scoort volgens Reesema lekker. Zo maakte het duo het uiterlijk van Yolanthe Cabau belachelijk en was er onlangs de Alexia-rel nadat Op1-presentator Schimmelpenninck riep  dat hij Alexia het ‘lekkerste’ prinsesje vindt, waarna hij naar eigen zeggen moest onderduiken voor ‘domrechtse’ critici.


Maar de andere kant van de medaille is dat de kassa rinkelt. “We zijn in oktober/november begonnen en inmiddels hebben we toch ook iets van meer dan 100.000 luisteraars per keer, dus dat gaat heel flink. We hebben een eigen community, de luisterkinders. Dat zijn mensen die wat extra content krijgen en daar wat voor betalen. Wij hebben een paar duizend man en die betalen 4 euro of 8 euro per maand. Die krijgen daar ook allemaal dingen voor.”

Mediacourant.nl rekent voor dat Sander en Jaap met ‘een paar duizend man’ (2.000 betalende leden) die gemiddeld 6 euro per maand betalen, al 12.000 euro per maand verdienen. En dat is, zo schrijft de site, los van de advertenties die te horen zijn in de podcast.


Jaap Reesema zei daarover op NPO Radio1, geinterviewd door Humberto Tan: “Een podcast is best lucratief en adverteren is ook best lucratief. Onze doelgroep bereik je heel moeilijk, want die kijken geen tv. Het zijn forenzen die een uur in de auto gaan zitten of de trein. Het is best wel interessant hoor de podcastwereld.”

Reesema zicht zich bewust te zijn dat zijn goede vriend Sander vaak onder vuur ligt door de podcast? “Als je heel eerlijk bent en thuis met je beste vrienden dingen bespreekt, dan is het beter soms als het niet opgenomen wordt. Wij hebben ook weleens dingen waarvan we achteraf dachten: hadden we het er maar uitgeknipt. Sander wil nog weleens een woordkeuze gebruiken die dan net niet handig is en hij heeft nog wel wat vijanden in de Telegraaf-hoek. Die zoeken daarnaar.”

Als interviewer Humberto Tan  Reesema vraagt: “Los van die vijanden: je kan over een prinses die zo jong is niet zeggen: ‘Die is lekker!’” antwoordt die: “Als je dat leest, denk je: het kan niet. Hij zei iets van: ‘Oh dat is toch die lekkerste?’ Dat kan ook niet en dat heeft hij ook gezegd. Hup, door. Maar als je het in de context hoort… Er is niemand over gevallen en pas een week later hebben ze een beetje gezocht. Ze zoeken ook wel een beetje naar dingen.”

In De Zelfspodcast spraken  Sander en Jaap recent over de TikTok-ophef rondom Alexia, die net als veel leeftijdsgenootjes wat filmpjes had geplaatst op het sociale medium waar ze zingend en dansend te zien was.

“Er is veel over de prinsjes gezegd. Daar was veel om te doen. Dat meisje… Is dat Alexia?“, zei Jaap. Sander: “De lekkerste. Ja, daar kunnen we niet omheen draaien. Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al wel buiten haar prinsenmuiltjes loopt.”Jaap: “Dat zeg jij dus al. Dat meisje zit dus op TikTok en zingt dan wat liedjes mee. Dat zijn dan teksten die niet kunnen. Als je daar de reacties op leest van mensen. Het is zo ongelooflijk hard. Ook over die Amalia trouwens.”

Het is ‘echt niet normaal’ hoe de mensen over de prinsesjes spreken, vindt Jaap. “En Wim-Lex en Máxima moeten dan op een persconferentie vertellen wat ze ermee hebben gedaan. Waar the fuck bemoei je je mee? Hou je smoel.”