Advocaat Connie Witteman: ‘Albert Verlinde mogelijk eerder agressief’

0

(Beeld: Instagram Connie Witteman)

Connie Witteman heeft een advocaat in de arm genomen. Ze wil juridisch de strijd aangaan met haar buurman Albert Verlinde, die volgens haar advocaat al eerder agressief gedrag vertoond heeft naar Connie. “Connie heeft veel angstige momenten meegemaakt in het recente verleden”, zegt Connie’s advocaat mr. Anis Boumanjal.


Het is flinke bonje in een chic appartementencomplex in de meest exclusieve winkelstraat van ons land, de Amsterdamse PC Hooftstraat. Nadat Albert op tv in Shownieuws aankondigde ’Connie door het trappenhuis te trekken’ heeft de alleenwonende diva een advocaat in de arm heeft genomen en wil aangifte doen tegen buurman Verlinde. Ook al omdat dit, volgens Connie en haar advocaat, niet het eerste incident is. Aan de basis van de ruzie: dat Connie het schandalig vindt dat er van premier Mark R8tte nog zoveel vliegtuigen naar de Nederlandse Antillen vliegen. Dat deel van het koninkrijk noemde Rutte in zijn persconferentie van vorige week nadrukkelijk als uitzondering, waarna er een run op tickets naar de Antilliaanse zon ontstond. Connie uitte haar onbegrip over het feit dat iedereen wordt geadviseerd thuis te blijven, maar dat er wél gevlogen mag worden.

Volgens Connie’s advocaat heeft ‘Connie heeft veel angstige momenten meegemaakt in het recente verleden’. Ze zegt ook in De Telegraaf: “En dan is er nog een voorgeschiedenis met Albert, waar er mogelijk eerder agressief gedrag is geweest. De details laat ik nu voor wat ze zijn, daar deze in een aangifte thuis horen. En er is in en rond haar appartement nog veel meer voorgevallen, dan weer niet met deze buurman, maar waardoor mijn cliënte wel als vrouw in angst leeft.’’


In een goed gesprek met buurman Albert ziet Connie blijkbaar geen heil. Haar advocaat: “Ik vind een aangifte op zich juist de koninklijke weg. Je legt het daarmee neer bij de politie en zegt eigenlijk: ’Dit is er gebeurd, zo heb ik het ervaren, onderzoek het’. Bij het onderzoek worden alle feiten en omstandigheden meegewogen en dat kan maken dat wat nu misschien niet lijkt op een strafbare bedreiging, dat alsnog wordt.

Overigens is er nog geen aangifte gedaan. Connie’s advocaat mr. Anis Boumanjal: Nog niet, nee. Maar dat kan snel al anders zijn. Nu, met corona, kan dat in eerste instantie ook online. Mijn cliënt is niet de persoon die met modder gaat gooien en alles zal vertellen wat zij over haar buurman weet. Als gezegd, ze bewandelt de koninklijke weg en laat het over aan de politie. Ik snap haar insteek.”

“Zij leeft in angst na alles wat er gebeurd is, een diefstal die een enorme impact gehad heeft, een insluiper in haar huis, nog het een en ander… Je weet nooit wanneer hufterigheid ophoudt en strafbaarheid begint. Dit roepen en er niet op korte termijn op terugkomen… sterker nog, er werd middenin de nacht bij haar bij de binnendeur aangebeld. De uitlatingen, en ook nog eens op televisie, zijn onnodig diffamerend. Zij ziet niet waarom iemand, ook nog eens uitgerekend de buurman, daar op tv zó heftig op moet reageren, dit met alle gevolgen van dien. Ze ziet het belang niet.”

De ruzie tussen buren Connie Witteman en Albert Verlinde zal niet al te lang meer duren. Binnen afzienbare tijd verhuist Albert naar een appartement dat hij kocht voor 4 miljoen met ‘ex’ Onno Hoes.