Nu nog met Oranje: Frank de Boer verkoopt pand vrouw Helen en scoort drie ton winst

0
Frank de Boer mag dan met Nederlands elftal nog niet echt scoren, de bondscoach doet dat wel op de huizenmarkt. Het pand dat Frank zijn vrouw Helen in 2007 in het centrum van Edam cadeau deed is door de bondscoach verkocht met een winst van bijna 300.000 euro.

De woonwinkel,  een Rijksmonument en de voormalige ambtswoning van de burgemeester, van Franks vrouw Helen sloot in 2016 de deuren nadat Frank zijn geluk als coach bij Inter Milan ging beproeven. dat werd niet echt een succes, want na een paar maanden werd hij  ontslagen. De woonwinkel van Helen was toen al gesloten en het pand in het centrum van Edam stond te koop voor 1,7 miljoen euro, maar een koper kwam er niet.


Dit jaar ging het pand met een forse korting weer voor 1,35 miljoen euro de markt op. En die prijs lokte wel kopers. Het pand is nu verkocht en Frank kan een leuke winst o zijn bankrekening bijschrijven, want zelf betaalde hij er 1.036.000 euro voor. Een hypotheek rust er niet op zijn pand, dus het hele verkoopbedrag gaat naar Franks bankrekening.

Het grachtenpand, een dubbel herenhuis, heeft verdeeld over vier woonlagen een totale woonoppervlakte van maar liefst 541 vierkante meter en telt in totaal acht kamers, waaronder vijf slaapkamers. Er is een badkamer. De 380 vierkante meter grote achtertuin mag riant genoemd worden. Of de koper in het pand gaat wonen is nog maar de vraag, want er ligt een goedgekeurd plan waarbij er zes appartementen mogen worden gerealiseerd.