HELENE HENDRIKS (41) is nog niet aan de man, maar: ‘Ik ben NIET lesbisch’

0

(Beeld: Talpa/WilliamRutten)

Het feit dat Hélène Hendriks nog niet aan de man is betekent niet dat zij lesbisch is. Geruchten dat Hendriks op vrouwen zou vallen doen al een tijdje de ronde, maar zelfs zegt ze nu: “Maar ik val niet op vrouwen.”


De geaardheid van Hélène Hendriks komt ter sprake als Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden in een videO vraagt of Hendriks een vrijgezellige kerst tegemoetziet. “Hoe zit het deze kerst? Ben je alleen? Dat willen heel veel mannen natuurlijk weten”, vraagt hij aan de presentatrice. Hendriks antwoordt: “Ik ben zeker niet alleen. Bobby (haar hond, red)is erbij, dat is mijn grote liefde. En mijn familie is erbij, dus ik ben zeker niet alleen.”

Dan zegt Hélène: “Wat wil je precies weten? Jij wil weten of ik een vriend of vriendin heb? Nou, geen vriendin, want ik val niet op vrouwen.” Dat dat gerucht dat ze op vrouwen valt de ronde doet weet Hendriks. “Ja, maar daar kan ik niet zoveel mee. Dat is prima. Maar voor de rest: ik heb wel eens eerder aangegeven – en dat is niet om mysterieus of geheimzinnig te doen – maar ik praat eigenlijk niet zo snel over mijn privéleven. Of eigenlijk over mijn liefdesleven. Zo moet ik het goed zeggen. Dat is niet omdat ik het niet zou willen, maar het zou ook kunnen dat er een andere partij is die zegt: ‘Nou, dat wil ik liever niet of ik wil niets met de media te maken hebben.’”


In een eerder vraaggesprek zie Hélène Hendriks al: “De mensen in mijn omgeving weten precies hoe mijn leven eruitziet. Daar laat ik het graag bij.” Ook toen zij ze: “Ik ben niet lesbisch.” In Veronica magazine zei ze dat ze wel eens spannende berichtjes krijgt van Eredivisie-spelers. “Ik val op omdat ik een van de weinige vrouwen ben en dan krijg je dat soort berichtjes. Dat is wel iets van een aantal jaar geleden, hoor”, vertelt ze. “Inmiddels weten ze wel wie ze voor zich hebben.”

In hetzelfde interview werd ook geschreven over een kortstondige scharrel met verslaggever Joep Schreuder, Hélène’s ontdekker. Hoewel Joep schoorvoetend toegeeft dat de twee destijds meer deden dan over voetbal praten, wil Hendriks er niets van weten. “Hij is mijn ontdekker geweest, maar wij hebben geen relatie gehad. Daar kan ik heel simpel over zijn: dat is niet waar.”

BINNENKIJKEN – Na droombaan nu ook droomvilla van €715.000 voor Hélène Hendriks