Pagina titel ...

Niemand hoef zich zorgen te maken over liefdesleven Hélène Hendriks: ‘Ik ben niet lesbisch’

0


(Beeld: Talpa/WilliamRutten)

Hélène Hendriks (40) is niet lesbisch en niemand hoeft zich zorgen te maken over haar liefdesleven, vertelt de sportverslaggeefster. Omdat zo weinig bekend is over mannelijke lovers, gaat het gerucht al jaren dat Hélène op vrouwen valt. Ze zou zelfs een vriendin in Bavel hebben. “De mensen in mijn omgeving weten precies hoe mijn leven eruitziet. Daar laat ik het graag bij.” Aan dat gerucht dat ze een vriendin Bavel zou hebben maakte al eerder een einde. “Ik ben niet lesbisch.”

Dat helen niet op vrouwen valt vertelde ze in De Telegraaf-bijlage Vrouw. In Veronica magazine zei ze dat ze wel eens spannende berichtjes krijgt van Eredivisie-spelers. “Ik val op omdat ik een van de weinige vrouwen ben en dan krijg je dat soort berichtjes. Dat is wel iets van een aantal jaar geleden, hoor”, vertelt ze. “Inmiddels weten ze wel wie ze voor zich hebben.”

In hetzelfde interview werd ook geschreven over een kortstondige scharrel met verslaggever Joep Schreuder, Hélène’s ontdekker. Hoewel Joep schoorvoetend toegeeft dat de twee destijds meer deden dan over voetbal praten, wil Hendriks er niets van weten. “Hij is mijn ontdekker geweest, maar wij hebben geen relatie gehad. Daar kan ik heel simpel over zijn: dat is niet waar.”Hélène probeert tegenwoordig beter de balans te bewaren tussen werk en privé, zo vertelt ze in Vrouw. “Er is ook een periode geweest dat dat niet zo was. Dat vond ik zelf prima, maar de mensen om me heen wilden ook weleens wat aandacht. Ik zou wat dat betreft willen dat ik wat attenter was en minder chaotisch”, vertelt ze. “Het ergste was dat mijn vriendinnen iets hadden gepland voor mijn verjaardag en ik dat helemaal was vergeten… Dat vond ik heel erg. Ik knalde maar door.”

Afgelopen december was de verslaggeefster tijdelijk uit de running vanwege een blindedarmontsteking. Toen pas merkte ze dat haar lichaam echt op was. “In één keer viel mijn hectische leven stil en moest ik rust pakken om aan te sterken”, zegt ze daarover. “Die operatie was zo gepiept, maar ik kwam wel tot het besef: ik moet misschien wat beter op mezelf en de mensen om me heen letten.”

BINNENKIJKEN – Na droombaan nu ook droomvilla van €715.000 voor Hélène Hendriks