BINNENKIJKEN – Socialistisch kopstuk MARCEL VAN DAM koopt kasteel voor 1.1 miljoen en zoekt VRIJWILLIGERS om het op te knappen

0
Bizar! Voormalig Partij van de Arbeid-voorman en Vara-voorzitter Marcel van Dam koopt een kasteel voor 1.1 miljoen euro en zoekt nu vrijwilligers om het kasteel en de gigantische tuin (68.000m2) op het landgoed op te knappen…

Afgelopen voorjaar kocht ex-PvdA’er, oud-minister van Volkshuisvesting en voormalig Vara-voorzitter Marcel van Dam het ruim zes hectare grote Gelderse landgoed Morren in het plaatsje Oosterwolde. Inmiddels is Van Dam er achter dat er aan zijn nieuw verworden bezit, met een honderden meters lange oprijlaan omzoomd door monumentale beukenbomen, het een het ander verspijkerd en opgeknapt moet worden.


Maar socialist Marcel van Dam wil daar liever geen geld aan uitgeven, dus zoekt hij via de Stichting Landschapsbeheer Gelderland vrijwilligers om die klus te klaren. “In een prachtige omgeving zagen en snoeien”, zo luidt de wervende tekst.

Van Dam, veelvoudig miljonair en ook nog altijd eigenaar van het voor 1.5 miljoen euro te koop staande landgoed De Steigerberg in Hulsthorst zal zelf op een informatieavond op 31 oktober vertellen wat er allemaal moet gebeuren op zijn landgoed Morren.


Van Dam, die kans zag bijna €700.000 af te praten van de oorspronkelijke vraagprijs van €1.685.000 heeft overigens een hypotheek van 1.7 miljoen euro van zijn bank gekregen op het landgoed. Geld genoeg dus om de werkgelegenheid een duwtje in de goede richting te geven door professionals in te huren voor de klus die hij vrijwilligers wil laten doen is er ruimschoots…

Marcel van Dam (78) en echtgenote Milou Derks hebben overigens alle ruimte op hun kasteel, want dat heeft een woonoppervlakte van 469 vierkante meter en beschikt over 6 slaapkamers en 3 badkamers. En dan is er ook nog een koetshuis op het landgoed dat in de koopprijs zit. Het landgoed, waarvan van Dam nu eigenaar is, is toegankelijk middels een oprijlaan van enkele honderden meters welke wordt omringd door monumentale beukenbomen. Het gehele landgoed is bijna 68.000 vierkante meter groot.

Leefbaar Rotterdam-oprichter en voormalig PVV-senator Ronald Sørensen vindt een schade zo zegt hij in De Telegraaf: “Dit is typisch links lullen, rechts vullen. Anderen voortdurend gelijkwaardigheid voorhouden en jezelf verrijken. Als je het nodig vindt om een groot landgoed te hebben, waarom onderhoud je het dan niet zelf?”